LUUR™ Watches – Nytt svenskt klockmärke

Nu har ett nytt svenskt klockmärke med namnet LUUR lanserat en kickstarterkampanj. Målsättningen är att lansera det mest prisvärda märket på marknaden, med fokus på kvalitet gällande alla detaljer på klockan.

Alla klockor från LUUR har mekaniska, självuppdragande urverk med safirglas. Man samarbetar även med en av de bästa italienska lädertillverkarna för armbanden.

LUUR™ Lindorm är den första kollektionen från märket och tillverkas i en upplaga på totalt 300 klockor. I designen märks det skandinaviska arvet genom den simplistiska och funktionella designen, där varje handgjord detalj på klockan ger en känsla av kvalitet.

En av de mest framträdande funktionerna gällande LUUR™ Lindorm är dess urtavla i två skikt. Den skiktade konstruktionen förbättrar läsbarheten på urtavlan och tillför visuellt djup. Urtavlan skyddas av en repfri kristall som är gjord av syntetisk safir.

Inspirationen till LUUR™ kommer från svårigheten att hitta hållbara och prisvärda mekaniska urverk. Medan utbudet av quartz urverk har genomgått en stor förändring under de senaste 10 åren har utbudet gällande prisvärda och förmånliga mekaniska urverk förblivit litet.

Medan billigare klockor kan vara bra för vardaglig användning, saknar de ofta den elegans som man förknippar med ett mekaniskt urverk. De riktiga konnässörerna gällande klockor har alltid föredragit de mekaniska urverken, tack vare den teknologi som funnits i hundratals år.

LUUR™ Lindorm tillverkas i en begränsad upplaga på 75 klockor per modell. Detta säkerställer exklusivitet för bärare av denna klocka.

Kollektionen består av fyra modeller; Lindorm Gold Savile, Lindorm Steel Milan, Lindorm Steel Savile och Lindorm Gold Milan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *