LYFT lanserar ett helt nytt koncept under namnet LYFT/LAB

lyftlab nytt tobaksfritt snus white pouches

Idag släpper LYFT den första av tre kollektioner med totalt nio olika smaker. Konceptet går under namnet LYFT/LAB och först ut är kollektionen ”SAVOUR THE FLAVOUR”, som består av tre smaker inspirerade av de klassiska drinkarna Gin & Tonic, Amaretto och Piña Colada.

I samband med lanseringen har man samarbetat med konstnärinnan Josefin Eklund som tolkat de tre olika smakerna – som neonkonstverk. LYFT/LAB lanseras idag den 11:e juni och finns exklusivt på www.lyftlab.se/.

Att tobaksfritt snus är trendigt råder det ingen tvekan om. Det gäller både i Sverige och utomlands. En av de främsta aktörerna i branschen är LYFT som erbjuder en effektiv nikotinupplevelse med helvita och smakrika nikotinpåsar helt utan tobak.

Nya tobaksfria LYFT/LAB

Målet med nu nylanserade LYFT/LAB är att skapa ett innovativt, livfullt och inspirerande varumärke som stöder LYFT och kan utveckla sortimentet ytterligare.

De tre smaker som nu lanserats är inspirerade av de klassiska drinkarna Gin & Tonic, Amaretto och Piña Colada. Varje dosa innehåller 24 påsar och har ett pris på 99 kronor.

lyftlab savor the flavor

Under 2020 kommer LYFT/LAB att producera och leverera hela nio produktinnovationer i spännande samt nytänkande smaker.

Med LYFT/LAB vill vi tro att varje idé är möjlig, vi älskar banbrytande innovation. Att dessutom kunna lansera detta tillsammans med Josefin Eklund kändes som den sista detaljen till en komplett lansering. Som konstnär vågar hon stå ut från ett normdrivet samhälle, både med sin stil och med sin lekfullt provokativa konst. Hennes grafiska uttryck har ett nytt perspektiv, är innovativt och oförutsägbart – precis vad LYFT/LAB står för,” säger Josep Fuster Soler, Area Head of Brands på BAT.

Konstnärligt samarbete

Inför varumärkets första lansering har LYFT även gått ihop med konstnärinnan Josefin Eklund som tidigare samarbetat med stora varumärken så som New Balance och Absolut Vodka.

Josefin Eklund har tolkat de tre nya produktinnovationerna i kreativa neonkonstverk för att förstärka upplevelsen och känslan av LYFT/LAB.

Samarbetet som LYFT /LAB presenterade var både annorlunda, roligt men också kreativt utmanande – det passade mig perfekt med andra ord. Jag har tidigare gillat deras moderna typ av kommunikation och kände mig inspirerad av att få möjlighet att tolka produkterna och de nya smakerna. Det ska bli otroligt spännande med lanseringen och att se folks reaktioner på verken jag skapat. Jag hoppas de går hem!” säger Josefin Eklund.

Här är konstverken tillsammans med Josefin Eklunds motiveringar.

”Den första smaken, 01_01, känns väldigt festlig och mina tankar gick direkt till tropikerna och desserter vilket resulterade i en färgglad och kaotisk skapelse. Jag kallar den Pina Coolada.”

smak amaretto snus

”I mitt konstverk Amarecho har jag inspirerats av 01_02 som påminner mig om smaken av Amaretto. Du kan till exempel se konturerna av en mandel och det abstrakta hjärtat symboliserar kärleken till körsbäret. Den rosa formen ska påminna dig om mandelformen och är färgad som mandelträdblommor.”

nytt tobaksfritt snus juni 2020

”Min tredje tolkning har jag döpt till Gin Iconic efter smaken av Gin&Tonic som jag känner i 01_03. Den smaken känns som en fräsch klassiker, så jag har skapat en ikon som når mot himlen”.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *