The Macallan Edition No.3 – i samarbete med parfymören Roja Dove

The Macallan presenterar Edition No.3 – en ny limiterad utgåva och tredje delen i en serie av spännande och innovativa samarbeten. Den här gången har The Macallans Whisky Maker, Bob Dalgarno, och världsberömde parfymören Roja Dove tillsammans utforskat whiskyns värld av aromer och skapat en komplex och väldoftande single malt.

I Edition No.3 fortsätter The Macallan visa sin kärlek för trä och ekfat. Men medan Edition No.1 och Edition No.2 fokuserade på det specifika fatets inverkan på smaken så fokuserar No.3 på de olika aromerna som i samverkan bygger hela whiskyns karaktär och djup och skapar den multisensoriska whiskyupplevelsen med både smak och doft.

Dofter definerar epoker i livet och har förmågan att väcka minnen till liv, något Roja Dove och Bob Dalgarno hade som utgångspunkt för sitt samarbete kring Edition No.3. Roja Dove är en av världens mest respekterade parfymörer vars egna varumärke, Roja Parfums, tillhör doftbranschens spjutspets. Hans legendariska näsa har till Edition No.3 hittat distinkta aromer i specifika ekfat och tillsammans med Bob Dalgarno satt samman en unik kombination av olika dominerande aromer för att skapa den slutgiltiga, rika karaktären på Edition No.3.

Inspiration och innovation ligger The Macallan varmt om hjärtat och för Edition No.3 har vi samarbetat med en av världens mest respekterade doftexperter för att skapa en single malt som utmanar normerna.Vår Edition-serie ger oss frihet att välja fattyper vi normalt inte använder i våra whiskys. Det finns tydliga paralleller mellan parfymens och whiskyns värld och det har varit väldigt fascinerande att jobba med Roja och utforska doftens kraft i individuella ekfat och dess påverkan på slutprodukten. Edition No.3 utmanar sinnena och ger en intensiv doft- och smakupplevelse, säger Bob Dalgarno.

Med en alkoholvolym på 48,3 % bjuder Edition No.3 på en intensiv upplevelse där doft och smak är intimt sammanflätade. Karaktären är söt och fruktig med toner av vanilj, nyfälld ek, delikata blommor och fruktkaka.

The Macallan Edition No.3 lanserades i Systembolagets exklusiva sortiment igår till ett pris av 799 kronor.

Tasting notes:

Färg: Naturlig färg av gyllene korn.

Doft: Påminner om en tjusig parfym med djupa toner av vaniljglass, nyfälld ek och blomster. Oljiga toner av apelsin ger en fyllighet samtidigt somlättare inslag av ingefära, kanel och muskotnöt berikar doftupplevelsen. Vaniljtonerna frambringar en sötma som inleds med citrusfrukter för att sedan övergå till lyxiga toner av choklad.

Smak: En smakresa med flera tätt sammanhängande aromer som spelar på tungan. Söt frukt, vanilj och fruktkaka med toner av aprikos, päron och gröna äpplen. Ingefära och kanel gör sig påminda och balanseras väl med de avslutande tonerna av ek.

Finish: Lång, söt och fruktig.

Easter Elchies House, huvudbyggnaden på The Macallans ägor belägen strax intill destilleriet som även pryder The Macallans logo.

The Macallan är en av världens mest beundrade och prisbelönta whiskys. Varumärket har sedan starten år 1824, byggt upp ett renommé tack vare sin enastående kvalitet och distinkta karaktär. Det djupgående engagemanget i trä har blivit The Macallans kännetecken och dess exklusiva sherryfat är vad som bidrar till 100% av färg och smak i alla uttryck från The Macallan.

Destilleriet är beläget på en platå invid floden Spey i Skottland, och strax intill destilleriet står hjärtat av The Macallan, Easter Elchies House. Huvudbyggnaden, ett Highland Manor byggt år 1700, är samma hus som finns porträtterat på samtliga flaskor från The Macallan.

julgåvor 2017

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *