Mackmyra är ”World Distiller of The Year”

Mackmyra Svensk Whisky har utsetts till ”World Distiller of The Year” av Wizard of Whisky med hela fyra guldmedaljer och utmärkelsen World´s best singel malt för Mackmyra Midnattssol.

Motiveringen löd ”Sverige har förnyat sitt yrkande till titeln som världens ledande, icke traditionella, whiskytillverkande land, med en fantastisk prestation från det etablerade destilleriet Mackmyra.”

Plats 1 och World´s best singel malt: Mackmyra Midnattssol

Plats 3: Mackmyra Reserve

Plats 4: Svensk Rök

Plats 7: Moment Vintage

– Ett fantastiskt erkännande, säger Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender. Att bli World Distiller of The Year är en av de absolut mest gädjande utmärkelserna vi har fått. Jag får gåshud av att vår buteljering Midnattssol även utsetts till världens bästa singel malt i jämförelse med de andra mycket bra whiskysorterna i tävlingen.

Wizard of Whisky har provsmakat 85 olika whiskysorter från den nya världens whisky och juryn består av skribenter och branschfolk med minst 10 års erfarenhet av whisky.

– Jag är mycket glad att Mackmyra har vunnit titeln Wizards of Whisky World Distiller of the Year 2015, men jag är inte förvånad. Vår jury består av medlemmar av min VIP Whisky Club och de har smakat på och uppskattat Mackmyra åratal. Mackmyras fyra bidrag i år var mycket olika varandra, men var av dem stod för en enastående kvalitet.. Dessa whiskies är i världsklass och Mackmyra är en värdig vinnare av World Distiller of The Year, säger Dominice Roskrow, ansvarig för Wizard of Whisky.

– Nu visar vi att vi är det ledande destilleriet inom New World Whisky och det är precis där vi vill vara. Vi har alltid strävat efter att göra vår whisky på vårt eget nytänkande och nyskapande sätt samtidigt med högsta kvalitet. Denna utmärkelse visar att vi tänker helt rätt, säger Magnus Dandanell, Mackmyras VD och grundare. Det är en stor milstolpe som kommer precis rätt i tiden.

Första nästan tio åriga svensk whiskyn på Systembolaget 6 februari

Den 6 februari släpps även Moment Vintage, som belönades med en guldmedalj, på Systembolaget. Faten i Moment Vintage har lagrats i Bodås Gruva sedan november 2004 och var vid buteljeringen tio år minus två veckor.

– I höstas lanserade vi vår första 10-åring till våra fatkunder som hade förbeställt en låda men denna kunde inte köpas på Systembolaget, säger Angela D’Orazio. Visst är det kul med den första nästan tio åriga whisky, även om vi alltid lagrat en stor del på mindre fat som ger mer smak och snabbare lagring.

mackmyra moment whisky

 

Mackmyra Moment Vintage.

mackmyra reserve

Mackmyra Reserve.

mackmyra midnattssol

 

Mackmyra Midnattssol – World´s best singel malt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *