Mackmyra presenterar årets höstutgåva Jaktlycka

Mackmyra jaktlycka ny whisky 2020

Mackmyra har en historia av att utmana whiskyvärldens traditionella normer och vi har sett flera intressanta lanseringar de senaste åren. Hos destilleriet finns en stark önskan att dela med sig av svenska smaker, hantverk och den svenska naturen även utanför landets gränser.

I linje med detta presenteras nu årets höstutgåva Jaktlycka, en whisky som inspirerats av våra uråldriga skogar och dess smakrika skatter. Jaktlycka är en limiterad single malt som lanseras på Systembolaget den 2 september 2020.

Två årliga limiterade utgåvor

Ifjol fyllde Mackmyra 20 år både som företag och som Sveriges första destilleri för single malt whisky. 

Mackmyra lanserar årligen två nya limiterade utgåvor anpassade efter säsongens möjligheter, vilket har blivit en succé och tradition i Sverige sedan 15 år.

mackmyra jaktlycka single malt whisky

Säsongsutgåvorna har dessutom gjort destilleriet internationellt känt genom slutlagringen av whisky på fat mättade med smaker som ligger den svenska naturen nära. Produktserien bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin av Nya världens whisky

Smaknyanser i höstens utgåva Jaktlycka

I höstens utgåva har Mackmyra använt sig av det småskaliga vineriet Grythyttan och deras lingon- och blåbärsvin, Jakt, vilket resulterat i en ny klassisk hantverksmässig svensk whiskysmak redo för whiskyvärlden.

ny whisky från Mackmyra 2020

Grythyttans passionerade och hantverksmässigt exceptionella vinmakare Per och Ingunn skapar naturliga bärviner med omtanke och respekt för naturen och råvarorna. De använder sig endast av naturens eget skafferi och använder inga tillsatser, då de är helt övertygade om att bären talar för sig själv. 

– Jaktlycka är en varm och mjuk whisky fylld skogens skatter. Tonerna av bär tillsammans med det härliga kryddiga bidraget från den svenska eken ger en underbar smak av svensk skog och höst. Resultatet är en krämig och bärig whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, vanilj och russin. Den kommer passa utmärkt som en klassisk avec till en dessert av mjölkchoklad, bär och nötter, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *