Mackmyra når nya höjder

På en fjälltopp i Lofsdalen byggs Europas högst belägna whiskylager.

1125 meter över havet på toppen av fjället Hovärken kommer Lofsdalens och Mackmyras Skybar att byggas med en 360-gradig utsikt.  Bygget kommer att starta i juni och invigningen planeras till december i år.

”Lofsdalen har en perfekt fjälltopp och när de presenterade idén för oss att de ville bygga ett whiskylager där var den för bra för att kunna släppa, säger Magnus Dandanell VD och grundare till Mackmyra. Vi smygstartade kring jul med ett erbjudande som gick ut till Mackmyras fatägare och till Lofsdalens stugägare där de fick förtur att teckna sig för ett eget 30-litersfat att lagra på toppen av Hovärken och samtidigt bli medgrundare till lagret. Intresset har varit stort och nu är det dags att köra igång”.

Skybaren kommer att bli en plats för upplevelser, whisky och natur. En plats för fatägarna att provsmaka sin personliga whisky på men även för konferenser och event.

Förutom konferensanläggningen på övervåningen kommer undervåningen användas till att lagra Mackmyra whisky.”Ett whiskylager på toppen av ett fjäll i Lofsdalens fantastiska miljö är nog bland det häftigaste vi kan erbjuda, säger Eric Bräck ansvarig för Mackmyra Reserve. Vi kommer i Lofsdalen att få möjlighet att bjuda in våra fatägare till många spännande upplevelser kopplade till både vinter- och sommarsäsong.”

Mackmyra bjuder nu in till tecknande av whiskyfat för lagring i Lofsdalens Skybar. Förutom en personlig och prisbelönt whisky kommer fatägarna att bli medlemmar i Club 1125 och få inbjudningar till exklusiva upplevelser.

”Vi har naturupplevelser med skidor på vintern och downhill-cykling på sommaren. Denna spektakulära byggnad blir ett utmärkt komplement året runt till Lofsdalens upplevelser, säger Ola Andersson, VD Lofsdalens Fjällan- läggningar AB. Mackmyra är ett starkt varumärke nationellt som internationellt och med en Skybar vill vi erbjuda dessa kunder en fantastisk kombination av fjällvärldens natur och whisky.”

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *