Maison Perrier-Jouët presenterar en ny årgång av husets ikoniska mästerverk

Lagom till sommarens festligheter lanseras Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2006 som är champagnehuset Perrier-Jouëts tydligaste uttryck för deras helt unika terroir. Den här exceptionella blombeströdda flaskan återspeglar till fullo de komplexa smakerna från druvan Chardonnay från ett av Perrier-Jouëts mest hyllade Grand Cru-lägen i byn Cremant. Här har vi en enda druvsort, ett unikt vingårdsläge och en enda årgång.

Vinrankor mognar jämnt och långsamt år efter år i solstrålar som når dem redan tidigt på morgonen. Detta i kombination med den unika kalkiga jordmånen och platsens Grand Cru-status ger blommiga och eleganta chardonnaydruvor.

2006 var ett bra år i Champagne med en nästan helt perfekt växtsäsong. Juli fick en välkommen värmebölja följt av svalare väder och ett välkomnat regn i augusti, vilket gav druvorna en perfekt vila innan den varma sommaren tog dem till en perfekt mognad. Vid skörden hade 100 % av Chardonnay-vinstockarna från Bourrons Leroy och Bourrons du Midi nått den perfekta balansen mellan socker, syra och rena blommiga dofter.

Cellar Master Hervé Deschamps beskriver Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2006 som ”förföriskt fräsch och blommig. Toner av acacia, havtorn, syrén och fläder blandas med honung, citron och pocherade päron som sedan lyfter fram vanilj, hasselnötsmjölk och brioche till en sammetslen, lång avslutning.”

Servera vid ca 12° C till hummer, pilgrimsmusslor, bakad torsk eller piggvar. Priset för Perrier-Jouët Belle Epoque Blanc de Blancs 2006 ligger på 2 999 SEK och totalt 72 flaskor med artikelnummer 97040 har lanserats i Sverige.

Perrier-Jouët Maison Belle Epoque.

Perrier-Jouët är ett ikoniskt champagnehus känt för sin finess, elegans och de blommiga tonerna i sina viner, skapade med expertis från endast sju Cellar Masters sedan starten 1811. Perrier-Jouët var det första champagnehus som tog steget från en lite sötare smak till att börja framställa en torr champagne 1854.

Sedan samarbetet med Art Noveau-pionjären Emile Gallé 1902, kreatören bakom husets prestigefyllda Cuvée Belle Epoque flaskan, har Maison Perrier-Jouët skapat verk tillsammans med både etablerade och nya konstnärer såsom Daniel Arsham, Noé Duchaufour-Lawrance, Miguel Chevalier, Makoto Azuma, Tord Boontje, Studio Glithero och Simon Heijdens och nyligen även med Vik Muniz, mischer’traxler, Ritsue Mishima och Andrew Kudless.

kändisarnas favoritdofter favoritparfymer

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *