Måndagsinspiration: Stiligt ledig

Oftast gör man de bästa fynden när man som minst planerar för dem. Egentligen är denna tidpunkt på året idealisk då det gäller att fynda bland kvalitetskläder. För det första slipper man trängseln under mellandagsrean och för det andra är det nu man lägger ut de sista av vinterkläderna på rea, vilket innebär att det går att göra riktiga fynd bland lite bättre märken.

Ett sådant fynd var en ytterrock i smal passform från Samsøe & Samsøe som jag hittade för -50%. Det andra reafyndet jag gjorde på lördagen var en parfym i originalflaska från kultförklarade franska parfymhuset Guerlain.

I dagens inspirationsinlägg har jag alltså ett par av mina reafynd som grund för en något mer avslappnad look. Till den smala passformen på ytterrocken väljer jag ett par tajta jeans och sirliga jophur-boots i mocka.

Ytterrock: Samsøe & Samsøe 

Tröja: Solid

Klocka: Komono 

Byxor: Cheap Monday 

Skor: John Lobb 

Glasögon: Garrett Leight California Optical 

Parfym: Guerlain Heritage

Kläder i all ära, men parfymbörd som jag är, blev jag ännu nöjdare över att hitta kultparfymen Guerlain Heritage i originalflaska från en liten parfymaffär. Det har nämligen visat sig nästan omöjligt att hitta denna starkt träiga och kryddiga parfym i affärer eller på nätet nuförtiden. Detta trots att den lanserades så sent som år 1992. Originalflaskan skapades av Robert Granai och har sedan förnyats under årens lopp.

Söker man efter en klassiker från Guerlain är det betydligt enklare att få tag på Habit Rouge som lanserades år 1965. En väldigt stark och ren citrusdoft som är lika originell som de flesta övriga av Guerlains parfymer.

Det franska parfymhuset Guerlain grundades år 1828 av Pierre François Pascal Guerlain (1798–1864). Guerlain blev fransk hovleverantör 1853 efter att ha skapat Eau de Cologne impériale för kejsarinnan Eugénie. Övriga klassiska dofter från Guerlain är kvinnodofterna Heure bleue (1912), Mitsouko (1919) och Shalimar (1925).

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *