Manliga hårtrender

frisyrtrender för män 2020

En av de mest populära frisyrerna de senaste åren är den som i engelskan benämns som “undercut”. Ordet har aldrig översatts till svenska runt om bland landets salonger eller fått ett eget svenskt namn, men det innebär att håret är kort på sidorna och längre på hjässan. En klassisk undercut kan sedan kombineras tillsammans en annan frisyr.

Ett exempel är frisyren pompadour som såklart fått namnet av den franska 1700-tals adelsdamen med de höga perukerna. Pompadour idag betyder att håret har volym upptill men kan även kallas för pomada eftersom det är den stylingprodukt som ofta används när frisyren fixas till. En pompadour kan precis som undercut varieras på många olika sätt och det finns cirka 30 olika varianter enbart av den frisyren. 

frisyr trender för män

Manliga knutar

Det finns två typer av manliga knutar som varit populära under flera år. Det är top knot och man bun. Skillnaden mellan de två är att top knot innebär att håret är klippt i en undercut-frisyr och det är bara håret upptill som finns i knuten.

I en man bun däremot sätts hela håret upp. Det här trenden är på väg att ebba ut men det är fortfarande godtagbart att sätta upp håret. Tänk på att inte ha håret uppsatt varje dag eftersom det sliter på hårrötterna och kan faktiskt orsaka håravfall. 

hårtrend för män knutar

Snagg och fransk klippning

För de som är på jakt efter frisyrer som är lätta att sköta om så är snaggen alltid rätt – nu lite mer är vanligt. Dessutom trendar den franska klippningen som är en mix av snagg och undercut.

Den är enkel att styla genom att spara lite längd upptill så att snaggen inte är helt jämn. Sedan är det bara att massera in hårvax, rufsa till håret, dra det lite framåt och du är redo att vistas ute bland folk.

trender för män frisyrer 2020

För de som vågar lite mer

För de som vågar att ta ut svängarna lite mer så är Caesar-frisyren något att satsa på. Den innebär att luggen är skarpt avklippt så som de klassiska romerska kejsarna hade. Luggen behöver inte vara kort utan kan även vara lite längre.

En annan trend som spås komma är pagen. Grungen är på vägen tillbaka så tänk Kurt Cobain. Det är mer kvinnliga och mjuka linjer i mansfrisyrena som spås bli nästa stora trend. Även lockar spås blir populärt så att permanenten gör comeback. Dock inte 80-tals permanenten utan det ska imitera naturliga lockar som passar både page eller pompadour. 

frisyr för män trender 2020

Tunt hår – hårtransplantation

Tyvärr är det många gentlemän som saknar det hår som krävs för att kunna följa trenderna. Det finns lite tips för att styla håret beroende på hur tunnhårigheten är utbredd. Tipsen skiljer sig åt beroende på om det är flikar, tillbakadraget hårfäste eller kal fläck.

En ljusglimt inom ämnet hårlöshet är att det idag finns väldigt bra hjälp att få. Tekniken har gått framåt när det gäller hårtransplantationer och nästan alla får idag ett lyckat resultat. Priserna har dessutom gått ner i takt med att ingreppet bli vanligare. Det kan skilja ganska mycket när det gäller pris på hårtransplantation och därför är det bra att jämföra olika kostnader. Det är ofta billigare i utlandet, även med en inkluderad hotellvistelse. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *