Alexander Lander Larsson vinnare av Margarita Masters Norden 2022 – här får du receptet!

margarita masters vinnare 2022

Alexander Lander Larsson står som segrare efter årets Margarita Masters med sin cocktail Dubbel Margarita – en Margarita inspirerad som en hyllning av pizzan som bär samma namn, med Cointreau, tequila, mozzarella, tomat, basilika, lime och pizzabröd.

Tidigare i maj avgjordes den nordiska uppgörelsen i Margarita Masters, en tävling där bartenders tävlar om att skaka och skapa den perfekta Margaritan. Bartendern med den mest kreativa och välsmakande cocktailen går vinnande ut ur tävlingen med titeln Margarita Master Norden 2022, och en biljett till Mexiko där han eller hon får uppleva platsen där Margaritan skapades.

Under den avgörande finalomgången har juryn, bestående av Alexandra Matheus (barchef på Andre til Höyre i Oslo), Luis Rico (ägare av El Rey i Hälsingfors), Spaniard (delägare av Pulp Cocktailbar i Köpenhamn och Josephine Sondlo (barchef på Bar Nori i Stockholm), i uppdrag att bedöma samtliga tävlandes drinkar efter kriterierna kreativitet, smak och utseende.

Årets vinnare av Margarita Masters 2022

margarita masters norden 2022 vinnare

Årets vinnare av den nordiska tävlingen av Margarita Master 2022 gick till Alexander Lander Larsson, 32 år, med sin skapelse Dubbel Margarita. Alexander, som till vardags är barchef och delägare av El Duderino i Jönköping, beskriver själv sin drink som pizzan Margarita i drinken Margarita. 

Det känns nästan överväldigande. Jag har stoppat en pizza i en cocktail – och det höll hela vägen! Inspirationen till drinken kommer från en låt av Far & Son, där de sjunger om att ”drinken ska vara iskall och pizzan stekhet, säger Alexander Lander Larsson.

Så här blandar du en Dubbel Margarita

Du behöver: 

 • 40 ml mozzarella infucerad tequila
 • 30 ml tomat- och basilika infucerad Cointreau
 • 30 ml färskpressad lime
 • 15 ml agavesirap 
 • Pizzabottensalt

Så här gör du:

 1. Lägg två urkramade buffelmozzarella i 70 cl Olmeco Altos Plata. Lägg 400 gram bakade cocktailtomater och 80 gram färsk basilika i 70 cl Cointreau. Låt infucera i 24h och sila spriten igenom kaffefilter.
 2. Baka en pizzadeg tills den blir krispig och mixa de torra delarna av brödet med salt.
 3. Använd lime och saltkanta ett highballglas med pizzasaltet.
 4. Mät upp tequilan, Cointreaun, färskpressad lime och agavesirap i en shaker och skaka ordentligt med is. 
 5. Dubbelsila drinken och häll upp i det pizzasaltade glaset.
 6. Servera och njut! 
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *