Marolo Grappa di Amarone – snart i Sverige

Vi håller oss kvar i Italien och uppmärksammar idag den italienska spritdrycken Grappa. Grappa är en dryck som görs genom att man pressat druvrester, kallat vinaccia, från produktionen av vin. Kvalitetsgrappa är något som under de senare år har blivit allt mer uppmärksammat och den har också blivit mer accepterad som kvalitetsdryck. Nu släpps det en helt ny grappa från Marolo på Systembolagtes exklusiva sortiment den 3 Februari.

Marolo Grappa di Amarone är något så ovanligt som en Amarone grappa gjord på druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella. Det är en elegant grappa som sedan lagrats på ek som ger en gyllenbrun fin färg. Grappan har inslag av en fruktigt körsbärston tillsammans med mandlar, hasselnötter och med en touch av mint, örter och anis i slutet.

– Vi har en lång och superbra relation med vår importör i Sverige som verkligen har jobbat hårt för att sätta en kvalitetsstämplad grappa mot deras kunder, nu känns det också extra kul att vi fick möjligheten att komma in på hyllorna på Systembolaget med vår nya grappa som vi precis har släppt, Sverige är ett land i framkant när det gäller mat & dryck och vi hoppas att vi kan bidra med vår grappa på ett bra sätt inom gastronomin, säger Paolo Marolo ägare av Marolo Distilleria.

Paolo Marolo är känd för sin perfektionism. Med hjälp av sin näsa, händerna och gommen, skapar han eleganta variationer på olika typer av grappa från varje års skörd av druvor från olika kända vinregioner i Italien – vilket resulterat i att det han producerar, är i huvudsak ett resultat av hans stora kärlek till sitt arbete som ”Mestro Grappaiolo”.

Paolo Marolo.

Marolo Santa Teresa destilleri samarbetar med vingårdar i olika regioner för att säkerställa att endast de färskaste restprodukterna används. Två små ”bain marie” används, ett för vita vinets restprodukter och den andra för det röda vinets restprodukter.

Vinrester från rött vin.

Genom lång och noggrann lagring i fat av akacia och ek, förvärvar Marolos grappa elegansen i sina dofter och bärnstensfärger som gör det till en värdefull pärla av distilleriets produktion.

Lagring av Marolos grappa.

Paolos ständiga sökande efter nya bilder för att återspegla karaktären av hans grappor ledde till valet av att hans nära vän Gianni Gallo valdes som formgivare av etiketterna. De utsökta bilderna, som skickligt kompletterar den traditionella klassiska formen av flaskorna.

Marolo Grappa di Amarone kommer att finnas på utvalda Systembolagsbutiker och släpps 3 Feb på Exklusiva sortiment med en volym på endast 360 flaskor. Marolo Grappa di Amarone har artikelnummer 93006  och en alkoholstyrka på 42%. Priset på detta utmärkta hantverk är 452,00 kronor.

Paolo Marolo och sonen Lorenzo, som också är involverad i familjeföretaget.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *