Massage för avslappning och behandling

prisvärd massage stockholm

Massage har länge använts i olika kulturer i avslappnande syfte och för behandling av olika kroppsliga besvär. Redan i Kina år 122-225 införde man så kallad Massoterapi för behandling av kejsarens hjärtbesvär och huvudvärk. Bland Orientens folk var massage som metod en väsentlig del av badkulturen. Ännu idag används den bland annat på turkiska hamam.

Det är också känt att massage användes som en del av den grekiska medicinen och dietiken samt hos romarna. Bland de senare nämnda var massage tätt förknippat med den antika gymnastiken för behandling av vissa svaghets- och sjukdomstillstånd. I Sverige började vi använda oss av massage som behandlingsmetod relativt sent. Det var nämligen inte innan 1870-talet som ordet blir allmänt känt hos oss.

Massage som behandlingsmetod idag

Numera är massage populär som behandlingsmetod och används för allt från muskelsmärtor, till sträckningar, muskelspänningar och spända muskler. Det är också enkelt att hitta prisvärd massage där du kan boka tid nästan som drop-in. Faktum är att det finns mottagningar där du kan boka massage online upp till 10 minuter innan behandlingen.

Många arbetsgivare erbjuder också friskvårdsbidrag till sina anställda som de kan använda för massage.

Att tänka på vid massage

massage stockholm

De flesta av oss har testat många olika massörer genom åren och har både goda och sämre erfarenheter. Det finns såklart ingen massageterapeut som är en exakt kopia av en annan. Vi har också alla olika preferenser då det gäller massage. Vissa vill ha hård idrottsmassage som verkligen känns, medan andra föredrar en mjukare behandling.

Det är viktigt att genast kommunicera med terapeuten vad du önskar dig och du kan också komma med önskemål under massagebehandlingen. En lyckad behandling bygger öppen kommunikation. De bästa massörerna är de som verkligen ta sig tid att förstå kunderna och vad som önskas.

När du går till en klinik för första gången kan det också vara bra att kolla så att de har utbildade massörer som har den utbildning och kunskap som krävs gällande teknik och tryck. Men i övrigt handlar massage ofta om personkemi.

Hur ofta bör man gå på massage?

Det är bra att gå regelbundet på massage och det finns ingen egentlig övre gräns hur ofta du kan gå. När du gör en djup idrottsmassage kan dock musklerna kännas både ömma och sega efteråt. Då är det bra att låta kroppen vila från både träning och massage åtminstone den dag du varit på behandlingen.

Sammanfattning – varför massage?

De flesta som idrottar regelbundet bör vara regelbundet på massage. Både idrotts- och sportmassage är ofta inriktade på resultat, men du behöver definitivt inte vara en seriös idrottare för att ha nytta av dessa behandlingar. Oavsett om du motionerar eller inte blir muskler och leder styva genom att du upprepar samma rörelsemönster dag efter dag. Om du sitter mycket framför datorn är du sannolikt styv i både rygg och nacke.

Det är också många av oss som glömmer att andas djupt under en normal arbetsdag. Då kan en skicklig massage lösgöra centrala muskelgrupper för att få dig att andas mer fritt igen.

Massage är en beprövad behandlingsmetod som funnits genom alla tider. För dig som bryr dig om hur du mår är det bra att schemalägga massage regelbundet även i preventivt syfte och inte endast vid problem.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *