Mathias Dahlgren fyller årets julbord med fyra ekologiska öl

Mathias Dahlgren lanserar nu fyra stilar öl för julbordet. Det ekologiska 4-packet MD Mathias Dahlgren Organic är bryggt i samarbete med S:t Eriks Bryggeri och består av en ljus lager, en dark ale, en pale ale och porter. Till varje öl medföljer ett rekommenderat matrecept framtaget av Mathias Dahlgren och tryckt på förpackningen. Se recepten här.

Julen är den viktigaste mathelgen på året där familjer och vänner samlas vid matbordet, säger Mathias Dahlgren. Efter tidigare säsongsöl av olika typer blev vi sugna på att skapa öl som passar till hela julbordet. Samtliga öl är ekologiska eftersom våra restauranger handlar om att leva med naturen på ett långsiktigt och hållbart sätt.

Lager

Mathias Dahlgren Modern Style Lager Organic, 33 cl, alk. 5,1% vol.

En gyllene, ofiltrerad lager med tydlig maltprofil medan humlen är diskret. Rekommenderas till matjessill med mandel och äpple.

Dark-Ale

Mathias Dahlgren UK Style Dark Ale Organic, 33 cl, alk. 4,7% vol.

En mörkt rubinröd ale i English Special Bitter-stil. Rostat bröd-,knäcke- och karamelltoner. Rekommenderas till kryddstekt fläsksida.

PaleAle

Mathias Dahlgren Belgo Style Pale Ale Organic, 33 cl, alk. 4,5% vol

En Golden Ale bryggd med belgisk klosterölsjäst och humle för en fruktig, örtig och frisk karaktär. Rekommenderas till skinksmörgås på rågbröd med äpple och pepparrot.

Porter

Mathias Dahlgren Classic Style Porter Organic, 33 cl, alk. 6,5% vol.

En mörkt rödbrun och robust porter med karaktär av choklad, rostad malt och danskt rågbröd. Rekommenderas till chokladkaka med vispgrädde.

Den 4 december lanseras Mathias Dahlgren Julbordet Organic 4-pack i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Om Mathias Dahlgren:
Mathias Dahlgren är en av Sveriges främsta kockar och den enda svenska kock som till dags datum har vunnit guld i Bocuse d’Or. Idag driver han Matbaren, Matsalen och Matbordet under sitt eget namn i Grand Hôtel i Stockholm. Restaurangerna har mottagit ett flertal internationella utmärkelser och Matbaren och Matsalen har en respektive två stjärnor i ansedda Guide Michelin. Matbordet utnämndes 2014 till en av de 14 mest exklusiva måltidsupplevelserna i världen av The Telegraph. Mathias Dahlgren driver även rågbrödsbageriet Green Rabbit på Tegnérgatan i Stockholm.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *