Max Anger har premiär på Viasat idag

max anger premiär i sverige
Foto: Johan Paulin

Nu har action-thrillern Max Anger äntligen premiär i Sverige. Serien är baserad på den bästsäljande trilogin av Martin Österdahl om gränsjägaren och Rysslandsspecialisten Max Anger. Samtliga åtta avsnitt släpps på NENT Groups streamingtjänst ViaPlay idag.

I huvudrollerna återfinns Evin Ahmad och Adam Lundgren. Evin Ahmad är kanske mest känd för sin roll i Snabba Cash som nyligen gick på Netflix. Adam Lundgren är också känd från en rad svenska filmer och tv-produktioner, som Chernobyl och Vår tid är nu.

Handling i Max Anger

I Max Anger spelar Lundgren Max Anger, en man med ett mörkt och mystiskt förflutet som äntligen får en chans till lycka när han möter kärleken Pashie (Evin Ahmad), en kollega i Rysslandsfokuserade expertgruppen Vektor.

När hon plötsligt försvinner startar en intensiv och riskfylld jakt in i en värld av kriminalitet, korruption och internationella intriger i Sankt Petersburg, där både Pashies liv och hela landets framtid riskeras. 

Regissörer

Serien regisseras av Lisa Farzaneh (Störst av allt) och Jesper W. Nielsen (Gråzon) och huvudförfattare för serien är Mikael Newihl (NENT Groups Advokaten). Producenter är Lejla Besic och Jan Marnell på Nice Drama, ett NENT Studios bolag; serien produceras även av Twelve Town.

Martin Österdahl bevittnade historia på plats när han bodde i Ryssland under det tumultartade 90-talet, och hans internationellt framgångsrika böcker bygger på hans insikter och kunskap från detta fascinerade land. Vi har redan baserat några av våra mest framgångsrika streamingserier på nordiska bästsäljare, senast med Roslund & Hellströms ‘Box 21’. ‘Max Anger’ enar några av Nordens hetaste talanger och visar än en gång hur vi fortsätter att maximera vår ambition för Viaplay, säger Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer:

NENT Groups originalproduktioner

Foto: Lars Olav Dybvig

NENT Group planerar att släppa minst 40 originalproduktioner under 2021. Under de senaste månaderna har Try Hard; säsong ett av Pørni, säsong tre av Fixi i Playland, Glaciär, säsong två av Heder, säsong två av Den som dräper, Huss, Delete Me, och Vi barn från Bahnhof Zoo haft premiär på Viaplay.

NENT Group kommer även att producera två engelskspråkiga storfilmer varje år. Företaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *