Mer om lösnordshanteraren

lösenordshanterare online

Sverige är ett av länderna där större delen av befolkningen har tillgång till Internet och använder den varje dag. Nätet är en plats där möjligheter skapas, det underlättar vårt liv på många och olika sätt samtidigt som det bådar för nya behov. En bra säkerhet för våra uppgifter är mer eller mindre ett måste. Vi måste vara måna om våra logins och lösenord för att minimera risken för hackersattacker. 

Hur gör du det? En bra lösning är att använda sig av den så kallade password manager eller lösenordhanterare. Lite mer om det systemet berättar vi i nästa rubrik.  Ett annat tips är att söka på nätet via en VPN. VPN fungerar som en tunnel mellan din enhet och internetplatserna du besöker. Denna tunnel skyddar din identitet vilket betyder att du på ett säkert sätt kan surfa. 

Praktiskt med lösenordhanterare

En lösenordhanterare är ett väldigt praktiskt system. Du behöver inte kopiera eller klistra in inloggningsuppgifter för olika sajter om du har en lösenordhanterare utan det gör systemet åt dig automatiskt. Med andra ord behöver du inte komma ihåg alla uppgifter som krävs för att tillgå en viss sajt. Dessutom ger systemet förslag till starka lösenord om det känner av att dina egna inte fungerar. 

Dessutom har de moderna lösenordshanterare mobilversioner. Det betyder att du kan synka systemet med din mobil och mellan olika enheter.  På det sättet får du tillgång till dina konton oberoende av vilken enhet du tillgår dem ifrån. Många av lösenordhanterarna är även kostnadsfria. 

Tips för hög online säkerhet 

Hög digital säkerhet är ett ämne som intresserar de flesta som är ivriga nätanvändare. Att skapa starka lösenord är bland det hetaste tipset. Här nedan följer några bra råd för löseord:

  • Lösenordet ska vara minst 8 tecken och innehålla små och stora bokstäver kombinerade med specialtecken
  • Använd inte självklara siffror till exempel ur ditt personnummer
  • Använd inte ditt eller ditt barns namn i lösenordet
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *