Michelinkocken Albert Adrià gästspelar på Aloë

Den världskända spanska kocken Albert Adrià kommer för första gången till Sverige för ett gästspel på Aloë i Stockholm. Albert Adrià kommer att servera en meny med inspiration från hans många år inom gastronomin.

Om du mot förmodan inte hört namnet innan så är Albert Adrià är en av pionjärerna inom modern matlagning. På 80-talet tog Albert tillsammans med sin bror, Ferran Adrià, över köket på den legendariska restaurangen El Bulli på Costa Brava. Under bröderna Adriá gick restaurangen från en till tre Michelin-stjärnor och blev utnämnd till Världens Bästa Restaurang hela fem gånger. Albert Adrià har under senare år drivit restauranger som Tickets, Pakta samt Hoja Santa, och är nu verksam med Michelinrestaurangen Enigma i Barcelona.

Med två stjärnor i Guide Michelin är Aloë en upplevelse i sig. En fantastisk restaurang bakom en mycket ödmjuk och diskret fasad. Det som en gång var en Coop-butik har nu förvandlats invändigt till en lyxig och sofistikerad miljö för fine dining som är värd ett besök i sig.

Det är Estrella Damm, Barcelonas välkända bryggeri, som arrangerar gästspelet där du får möjlighet att äta Albert Adriàs mat för första gången i Sverige. Gästspelet äger rum den 22 och 23 mars på Aloë i Stockholm och man kan anmäla sitt intresse att delta i middagen via länken nedan. Menyn kostar 3 900 kr och kommer erbjudas tillsammans med ett noga utvalt vin/dryckespaket.

För mer information samt hur du anmäler ditt intresse: https://aloerestaurant.se/albertadria

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *