Modeprofilen Fredrik Robertssons webb-tv-serie för World Pride

mode pride

Inför årets World Pride i Malmö och Köpenhamn släppte Absolut tillsammans med varumärkets jämställdhetsambassadör Fredrik Robertsson en webb-tv-serie med fyra avsnitt under konceptet ”Express Yourself”, där Fredrik intervjuar svenska och danska gäster som har sin egen unika modestil och uttryck. En av de intervjuade är handbollsspelaren och feministen Linnéa Claeson.

Den 12 augusti drog årets World Pride i gång i Malmö och Köpenhamn. Inför evenemanget intervjuade PR- och modeprofilen Fredrik Robertsson fyra gäster – alla kända för sin unika stil och modeintresse.

Deras berättelser sänds i en webb-tv-serie på Absoluts globala YouTube-kanal. De fyra gästerna som innefattas av projektet är: Linnéa Claeson, svensk feminist och aktivist. Ada Swärd, Sveriges transprinsessa nummer ett. Ras Bartram, dansk stylist och influencer. Hwahwa Lala, dansk modell och modemusa.

dam mode pride
Ada Swärd

Det är inte alltid lätt att tro på sig själv eller våga visa vem man är. För mig är projektet Express Yourself en hyllning av unika människor som inspirerar mig. Tillsammans pratar vi om mode, att vara en outsider, människor som dömer dig, kraften i att vara annorlunda och vad det innebär att bestämma sig för att vara den du är och aldrig nöja sig med mindre, säger Fredrik.

herrmode pride
Fredrik Robertsson

Handbollsspelaren Linnéa Claeson har framför allt byggt sig ett namn på sociala medier med kontot Assholesonline, där hon hängt ut konversationer med män som skrivit oanständiga saker.

I intervjun delar Linnea med sig av hur viktigt det är att alla vågar stå upp för sig själva och aldrig ta någon skit, bakgrunden till hennes ikoniska regnbågsfärgade hår och om hur hon redan som ung uppmärksammade den orättvisa som finns kvinnor och män emellan.

Genom webb-tv-serien vill vi få fler att våga vara sig själva, stå upp för sin egen stil och göra sin röst hörd. Mötet mellan Fredrik och gästerna känns som ett naturligt nästa steg för Absolut, där vi kan upplysa fler om hur viktigt det är att vi aldrig slutar kämpa för allas rättigheter, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Som en del av projektet har Absolut också bidragit till Regnbågsfondens viktiga arbete för att skapa en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter – oavsett deras sexuella läggning och kön.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *