Herrmodet 2021: Trender att känna till

modetrender 2021

Vi har tagit steget in på det nya året och det har blivit dags att ta en närmare titt på modetrenderna 2021. Vilka trender styr hur vi klär oss 2021?

Hållbarhet

Fokuset på miljöfrågor är något som synts i flera säsonger hos de flesta modehus. Alla företag har numera en miljöpolicy och då det gäller modeaktörer är det allt fler som tagit fram nya material i mer miljövänliga material.

Funktionalitet

Redan flera år innan stanna-hemma-mode blev ett begrepp kunde vi se många klädesplagg i flexibla material lanseras. Resekollektioner med tvättbara kostymer och flexibla tyger lanserades. Nu har denna trend fått ytterligare luft under vingarna när allt fler jobbar hemifrån.

Kvalitet

Detta kan kanske inte ses som en isolerad trend, utan en följd av ett större intresse för miljöfrågor. Men det är ändå en så stor trend inom herrmode att det kräver ett skilt omnämnande. Det snabba modet är alltmer på väg bort och nu är intresset för tidlöst och klassiskt herrmode större än någonsin. Kvalitet och handgjort är honnörsord gällande allt från skor till rockar.

Exklusiva tyger

Då det gäller kvalitetsfrågor är materialen i fokus. Det som vi kunnat se är att vi nu sätter ett större värde på exklusivitet i tygerna. Kashmir och alpackaull är två exklusiva och dyra tyger som kommit allt starkare i kläder även hos oss svenskar. Det gäller i alla typer av plagg – allt från tröjor, jackor till halsdukar.

Bekvämt och avslappnat

Det är främst inom detta område vi sett påverkan av pandemin. Många arbetsplatser har nu gått över till distansjobb. I och med att de sett att det fungerar precis lika bra med möten över nätet är det knappast något som kommer att ändra även om vi skulle få ett snabbt slut på pandemin under 2021. Behovet av bekväma kläder för hemmabruk är något som det kommer att finnas ett stort behov av även under 2021.

modetrenderna för 2021
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *