Modetrender 2021 – Snyggaste kläder online

modetrender 2021

Vi har tagit steget in på det nya året och det har blivit dags att ta en närmare titt på modetrender 2021 och vilka dessa är. Det finns mycket intressant att ta fasta på när vi nu tar steget in ett nytt modeår. Här förklarar vi varför.

Vi redogjorde nyss för trenderna 2021 och de samhällsfenomen som kommer att påverka oss detta år. Det går inte att se modetrender som ett isolerat fenomen. Speciellt inte efter allt som hände under 2020. Såpass stor påverkan har pandemin haft på våra liv.

modetrender 2021 män

Modetrender 2021 – Vilka trender styr herrmodet?

Det finns några större övergripande trender som format herrmodet under senare år. Vi kan även se en annan trend som tvingats fram av rådande samhällsläge.

Hållbarhet

Fokuset på miljöfrågor är något som synts i flera säsonger hos de flesta modehus. Alla företag har numera en miljöpolicy och då det gäller modeaktörer är det allt fler som tagit fram nya material i mer miljövänliga material.

Funktionalitet

Redan flera år innan stanna-hemma-mode blev ett begrepp kunde vi se många klädesplagg i flexibla material lanseras. Resekollektioner med tvättbara kostymer och flexibla tyger lanserades. Nu har denna trend fått ytterligare luft under vingarna när allt fler jobbar hemifrån.

Kvalitet

Detta kan kanske inte ses som en isolerad trend, utan en följd av ett större intresse för miljöfrågor. Men det är ändå en så stor trend inom herrmode att det kräver ett skilt omnämnande. Det snabba modet är alltmer på väg bort och nu är intresset för tidlöst och klassiskt herrmode större än någonsin. Kvalitet och handgjort är honnörsord gällande allt från skor till rockar.

Exklusiva tyger

Då det gäller kvalitetsfrågor är materialen i fokus. Det som vi kunnat se är att vi nu sätter ett större värde på exklusivitet i tygerna. Kashmir och alpackaull är två exklusiva och dyra tyger som kommit allt starkare i kläder även hos oss svenskar. Det gäller i alla typer av plagg – allt från tröjor, jackor till halsdukar.

Bekvämt och avslappnat

Det är främst inom detta område vi sett påverkan av pandemin. Många arbetsplatser har nu gått över till distansjobb. I och med att de sett att det fungerar precis lika bra med möten över nätet är det knappast något som kommer att ändra även om vi skulle få ett snabbt slut på pandemin under 2021. Behovet av bekväma kläder för hemmabruk är något som det kommer att finnas ett stort behov av även under 2021.

modetrenderna för 2021

Var man hittar kläder för modetrender 2021

Det finns några vinnare bland herrmodebutiker online när vi blickar tillbaka på 2020. Tack vare det utbud som finns hos sajterna har de lyckats pricka de trender som vi har just nu inom herrmodet.

Det har varit ett år med ytterligheter. På ena sidan har vi de som söker förmånliga kläder online och på andra de som satsar på säkra märkeskläder av högsta möjliga kvalitet. Detta är något som vi kan förvänta oss fortsätta även när gått in i ett nytt år. Här är två av Sveriges populäraste sajter för herrkläder online.

Care of Carl – Kvalitetskläder på nätet

modetrender 2021

Care of Carl har gått från klarhet inom området exklusivt herrmode och sajten lanserade mängder av intressanta nyheter under 2020. Här kan nämnas flera nya avdelningar, där Japanska hantverk kanske var det mest minnesvärda.

Vi kan även rekommendera att ni tar en titt på den Brittiska och Italienska avdelningen. Hos Care of Carl hittar du många klädesplagg i kashmir och alpackaull. Bland annat från Brunello Cucinelli som lanserades hos sajten 2019.

För skonörden finns också avdelningen handgjorda skor, där du hittar ett grymt urval av kvalitetsskor från en rad kända märken som Crockett & Jones, Loake 1880 och Edward Green – bara för att nämna några märken.

Asos – Förmånligt herrmode online

asos kläder för män 2021

ASOS lanserade en svensk sida för några år sedan och succén lät inte vänta på sig. I dagsläget är ASOS den modesajt med det högsta försäljningsvärdet i Sverige. Det är främst gällande kläder till överkomligt pris som ASOS har som sitt specialområde.

Det betyder dock inte nödvändigtvis att kläderna är av dålig kvalitet. Med egen designavdelning och eget märke i form av ASOS DESIGN kan de snabbt svara på förändringar i trender och kapa kostnader i distributionskedjan.

Under 2020 lanserade ASOS DESIGN en egen Cirkelkollektion, där stil möter hållbarhet i en ny innovativ linje. Dessa produkter är inte endast miljövänliga, utan även helt i linje med rådande modetrender 2021.

För den som har som mål att träna mer under 2021 kan det också vara intressant att se att ASOS nu också lanserat en linje med träningskläder som går under namnet ASOS 4505.

Sammanfattning – 5 modetrender 2021

Hållbarhet i fokus

Miljöfrågor har funnit i fokus i flera säsonger hos de flesta modehus. Förra året kunde vi se många plagg lanseras i återvinningsbara material i kollektionerna.

Funktionalitet i kläder

Redan innan pandemin slog till såg vi många klädesplagg som lanserades i flexibla och innovativa tyger. Under 2021 kommer denna trend ytterligare att förstärkas.

Kvalitetet viktigare hos kläder

Det snabba modet är alltmer på väg bort och nu är intresset för tidlöst och klassiskt mode större än någonsin. Handgjorda detaljer är något som många kunder söker efter och gärna betalar extra för.

Exklusiva tyger

Intresset för exklusiva tyger som kashmir och alpackaull har ökat. Det syns inte minst i Sverige när märken som Brunello Cucinelli och Loro Piana nu etablerat sig här på allvar här.

Bekväma och avslappnade kläder

Då många arbetsplatser nu gått över till distansjobb permanent har kläder för hemmabruk blivit viktigare. Detta är det område som växt snabbast under 2020 och utvecklingen kommer sannolikt att fortsätta under 2021.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *