Mumm Grand Cordon – Mumms mest innovativa flaska

Med innovativ flaskdesign och en elegant druvblandning visar Maison Mumm att de med Grand Cordon är redo att återta sin ledande ställning från 80-talet.

Med sprudlande bubblor och en färg av skimrande guld doftar Grand Cordon av mogen persika, aprikos och ananas följt av vanilj, smörkola, torkad frukt, jäst och honung. I smaken är vinet intensivt och komplext med toner av färska frukter och kola. Grand Cordon är ett elegant vin. 45 procent Pinot Noir ger vinet struktur, 30 procent Chardonnay ger en elegant mineralitet och 25 procent Pinot Meunier tillför rundhet och balans.

Mumm Grand Cordon står för triumf och stolthet. Den symboliserar framgångar som ska firas – antingen med en skål till den glädjefyllda stunden, eller till en njutningsfull måltid där vinet bäst serveras till vitt kött eller fisk som marulk, röding eller öring.

Flaskans design är framtagen av Maison Mumms Chef de Caves, Didier Mariotti, i samarbete den prisbelönta designern Ross Lovegrove. Resultatet av samarbetet är den mest innovativa flaskan i Maison Mumms historia. Det ikoniska röda bandet som varit en del av Mumms design i 140 år nytolkas och är nu ingjutet i flaskan. Dessutom är formen unik med en lång och slank hals, vilket bidrar till att aromerna i vinet utvecklas på ett speciellt sätt.

Mumm Grand Cordon är en hyllning till varumärkets arv och dess motto ”Dare. Win. Celebrate”.

Om Maison Mumm

Maison Mumm grundades i Reims 1827 av tyska vinhandlarfamiljen von Mumm. År 1852 tog sonen till en av grundarna, Georges Hermann Mumm, över ledarskapet av champagnehuset. Fem år senare registrerade han namnet ”Cordon Rouge” med det tydliga röda bandet som blev en symbol för den goda kvalitén hos champagnehuset G.H. Mumm.

Distriktet Champagne ligger 120 km nordöst om Paris och är indelat i tre regioner; Grande Montagne de Reims, Valle de la Marne och Côte de Blancs. I Champagne finns bara tre tillåtna druvor; pinot noir, pinot meunier och chardonnay. Chardonnay tillför champagnen elegans och finess, pinot noir ger kropp och struktur medan pinot meunier skapar friskhet, fruktighet och balans.

Redan från starten har kvalitet varit ett tydligt mål för alla medarbetare och ett viktigt redskap i att bevara sitt goda rykte och utveckla nya produkter. G.H. Mumm ’s egen unika ”husstil” är en tydlig balans mellan friskhet, kropp och intensitet.

Reklam för G.H.Mumm från 1923.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *