Myrqvist presenterar sitt första designsamarbete – Myrqvist by Lalle Johnson

Myrqvist x Lalle

Idag lanseras kollektionen Myrqvist by Lalle Johnson – en limiterad kollektion bestående av fem par skor. Kollektionen finns nu tillgänglig i Myrqvists fysiska butiker och online på myrqvist.se.

Myrqvist har tillsammans med stilikonen och designkonsulten Lalle Johnson designat en kapsylkollektion som går i linje med Myrqvist skandinaviska designspråk och dna.

Kollektionen Myrqvist by Lalle Johnson

Kollektionen består av fem skor och tre olika modeller; Chukka Boot, Single Monk Strap och Slippers. Single monk strap och slippers- modellen kommer i två olika utföranden för respektive modell.

Myrqvist grundades av Sebastian Öhrn vars vision är att skapa handgjorda skor av premium kvalitet och klassik skandinavisk design till ett resonligt pris.

Alla skor är tillverkade i kalvskinn eller mocka från Europas främsta garverier och är producerade i Portugal. Myrqvist vill skapa kollektioner med skor för alla tillfällen.

Lalle har varit en inspiration och förebild sedan jag som tonåring fick upp ögonen för herrmode. Då det är vårt första designsamarbete var det viktigt för oss att arbete med någon som förstår hantverket. Lalle har en lång erfarenhet av designsamarbeten med världsledande företag, och det var därför extra roligt att Lalle ville jobba med ett relativt nytt varumärke, som vi. Myrqvist erbjuder tidlösa produkter på ett modernt sätt och Lalle bär upp klassiskt mode med en tydlig personlig prägel. Han vågar ta ut svängarna och prickar rätt varje gång. Det är få inom branschen som är så pass framåttänkande som Lalle, och det är ingen slump att han blir topplistad som en av Sveriges bäst klädda män år efter år, säger Sebastian Öhrn, grundare och designer på Myrqvist.

Jag är väldigt stolt över resultatet och i det hela taget är kollektionen mycket sko för pengarna. För mig handlar det framgångsrika samarbetet med Myrqvist om att vara lyhörda för varandra, samt att stå för stilen som speglar mig. Jag tycker Myrqvist är en spännande aktör på marknaden och det ligger mycket passion bakom vad killarna gör. Sen är de väldigt proffsiga och lyhörda när det gäller att få ut modeller i nya utföranden, säger Lalle Johnson.

Myrqvist by Lalle Johnson finns att köpa från 2 199 kr i Myrqvists butiker på Jakobsbergsgatan 17 och Grev Turegatan 46 i Stockholm samt på www. myrqvist.se.

Skorna i kollektionen

Muskö är en formell slipper som kommer i grön sammet och svart lackläder.

Gyllsjö är en klassisk chukka boot i brunt grainläder, fulländad med en slittålig broddad gummisula.

Vadstena är en single monk strap som kommer i mörkbrun mocka och svart kalvskinn.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *