Napoleon i skräddat: Historiska profiler i klassiskt herrmode

Idag går vi tillbaka till år 1916 och tar del av en riktigt intressant modekatalog från företaget The Royal Tailors Chicago-New York – ett företag som det finns ytterst lite information om för eftervärlden. 

I denna katalog som går under namnet If they came back for Easter Sunday : how the famous figures of history would look as Royal Tailored men har man genom illustrationer låtit några av historiens främsta män bära kläder från företaget. Hit hör män som George Washington, Napoleon, Bismarck och Julius Cesar – personer som man inte förknippar med formellt, viktorianskt mode från början av 1900-talet. På de illustrationer som vanligtvis finns av dessa krigsherrar bär de av naturliga skäl de kläder från den tidsera under vilken de verkade. 

Nedan finns ovan nämnda personer i katalogen från The Royal Tailors, tillsammans med en beskrivning av dessa personers personligheter. Något som påverkat valet av klädsel för respektive person. Resten av de sju personer som finns porträtterade kan ni läsa om i katalogen.  

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *