Negroni Warmer – Den perfekta drinken för kalla dagar

negroni warmer drink

En varm drink är perfekt att avnjuta under vinterns kalla dagar. Här har vi blandat två av drinkvärldens hetaste märken för att göra en drink som värmer oss under vintersäsongen.

Negroni är världens just nu tveklöst trendigaste drink. Den består av gin, vermouth och röd bitter som blandas i lika delar över is. Denna nuddade för första gången Greve Camillo Negronis läppar i Florens år 1919. 

I september blev Hernö Old Tom Gin utsedd till världens bästa Gin & Tonic på Wine and Spirits Competition (IWSC). IWSC är världens största och mest inflytelserika internationella sprittävling med över femtio års erfarenhet av branschen.

världens bästa gin & tonic 2020

I år blev över 800 ginsorter bedömda av några av världens mest namnkunniga jurymedlemmar i en rigorös process med blindprovning i två steg. Först individuellt och sedan i en gemensam utvärdering.

Detta var också första gången i världshistorien som tävlingen tilldelats ett destilleri den tyngsta utmärkelsen, en Trophy, två gånger i kategorin Gin & Tonic.

Negroni Warmer

recept på negroni warmer

Här kommer en varm variant av den populära drinken Negroni Warmer med Negroni och Hernö Old Tom Gin som bas.

Ingredienser

  • 2cl Hernö Old Tom Gin
  • 2cl Antica Formula Vermouth
  • 2cl Carpano Botanic Bitter
  • 2cl vatten
  • 2cl strösocker 

Så här gör du: 

Häll i alla ingredienser i en kastrull och värm upp dem ordentligt. Häll upp blandningen i ett varmt glas av valfri sort och toppa med lättvispad grädde. Garnera med rivet apelsinskal eller riven muskot. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *