Newcastle Brown Ale, Affligem och Monteith’s bjuder in till Home of Ales

På torsdag 24 september är det dags för 2015 års upplaga av Stockholm Beer & Whisky Festival och i år har nyfikna ölkännare möjlighet att lära sig allt om ale. I ”Home of Ales” samlas ale från tre länder under samma tak för att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga.

På plats i Home of Ales kan besökare provsmaka och lära sig mer om nio olika sorters ale, från traditionell belgisk klosteröl och knäckig brown ale, till spännande hantverksale från Nya Zeeland. Under mässans första två dagar, torsdagen den 24 och fredagen den 25 september, flygs experten Sam Surl från England in för att ge inspiration och information till ale-intresserade besökare om hur man bäst parar ihop ale med mat.

I takt med ett ökat intresse för öl blir konsumenter allt mer nyfikna på att öka sin kunskap om olika ölsorter, bland annat om ale. Nyfikenheten innebär också ett större intresse för vilken mat som passar till vilken öl. Därför lanserar vi Home of Ales, där vi samlar tre spännande alesorter under samma tak så att besökarna kan njuta av unika smaksensationer och lära sig allt om ale och lite till, säger Isabella Santos, marknadsansvarig på GL Brands AB.

Home of Ales bjuder på ale-inspiration från tre varumärken: Newcastle Brown Ale från England, Affligem från Belgien samt Monteith’s från Nya Zeeland. Öl- och dryckesexperten Sam Surl, som driver flera restauranger och barer i London, kommer att vara på plats under mässans första två dagar för att hålla i kurser och provsmakningar om de olika alesorternas smakprofiler och hur de bäst matchas med mat. Provsmakningarna kommer att hållas varje hel timme med start klockan 12:00 fram till klockan 17:00 den 24 september, men man kan även besöka Home of Ales mellan kurserna för att smaka på ale och ställa frågor till Sam.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *