NO SOCIETY utmanar normer – ett nytt varumärke i gränslandet mellan hudvård och mode

no society produkter

Den globala marknaden för hudvård och skönhet fortsätter att växa och utvecklas i snabb takt. Trots detta är uppdelningen mellan manligt och kvinnligt ofta påtaglig. Det anser NO SOCIETY – ett nytt varumärke som vill förena hudvård och mode. Med ett unisex- perspektiv, veganska hudvårdsprodukter och ett tydligt hållbarhetstänk vill de förändra normer relaterade till hudvård samt individualitet.

Utbudet av hudvårdsrelaterade produkter har vuxit enormt – så även efterfrågan. Skönhetsindustrin omsätter globalt närmare fem biljoner kronor och svenskarna köper produkter för miljardbelopp varje år. Det finns en paradox i att belysa att människor är vackra som de är och samtidigt erbjuda en mängd produkter för att eftersträva perfektion.

Marknaden är ofta uppdelad mellan manligt/kvinnligt, och trots att normerna för manlig hudvård och skönhet har mognat, ligger varumärken riktade mot manliga konsumenter fortfarande långt efter den stora mängd aktörer som riktar sig mot kvinnor.

I en tid när allt färre känner behov av att placera varumärken i förutbestämda fack är NO SOCIETY ett unisexvarumärke inom både skönhet och mode, med hållbarhet, individualitet och kreativitet i fokus.

Istället än att lägga fokus på att korrigera imperfektioner skapar NO SOCIETY inkluderande sammanhang och utmanar normer kopplat till individuell skönhet.

Man gör det möjligt att välja både tillgängliga och högkvalitativa produkter, utan att ha dåligt samvete över dess miljöpåverkan. Hudvårdsprodukterna är veganska och produceras i Stockholm, med förpackningar tillverkade av återvunna material och sockerrörsfibrer.

Det initiala produktutbudet har en tydligare koppling till män, då två produkter, Shave Butter och Post Shave Mist, är framtagna för rakning, men kan givetvis användas oavsett kön. Sortimentet har utvecklats för att passa många människor och deras behov – oavsett stereotyper och kön. NO SOCIETY producerar dessutom väl utvalda moderelaterade produkter, som exempelvis tröjor av ekologiskt bomull.

Efter många år inom skönhetsbranschen är det spännande att äntligen lansera NO SOCIETY – ett varumärke med lite mer hjärta, individualitet och ett genomgående hållbarhetstänk. Vi har valt att fokusera på ett fåtal nyckelprodukter vi ser passar många och som vi hoppas ska överträffa deras förväntningar. Tanken på att människor ska ha en lång rad produkter i sin rutin varje morgon och kväll känns otillgänglig om man inte redan är en beauty junky. Tack vare att vi säljer våra produkter online via egen webshop kan vi även hålla en mer tillgänglig prisnivå, säger Carl Falkenberg, grundare av NO SOCIETY.

Som kontrast till skönhetsindustrins uppmaning till masskonsumtion, erbjuder varumärket ett mer fokuserat sortiment: en Face Moisturizer gel, Shave Butter, Post Shave Mist, Face Mist samt en Lip Treat. 

Webbplatsen kommer utgöra en plattform fokuserad på individuella uttryck, intervjuer och annat inspirerande innehåll. Initialt kommer produkterna säljas exklusivt genom webbshopen. Primärt för att kunna investera mer i produkterna än i andra led. Priserna för hudvårdsprodukterna ligger mellan ungefär 80-220 SEK, och för övriga mer livsstilsrelaterade produkter på ca 150– 1100 SEK. Varumärket lanseras den 9/5.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *