Här blir spatraditioner från hela världen åtkomlig lyx

nordic hamam Sverige

På skånska västkusten har Nordic Hamam öppnat, en plats där man samlat spatraditioner från hela världen. Det nya konceptet omdefinierar spabesök till att bli en naturlig del av livet för alla i behov av vila från en hektisk vardag. Detta genom en unik opretentiös behandlingsmeny som ger ny frihet till personlig anpassning och ett brett urval av upplevelser. Allt till en vardagsanpassad prisnivå.

På nyöppnade Nordic Hamam i Vattnets Hus, Ängelholm, samlas spatraditioner från hela världen. Här finns infinitypool, romerska ångbad, orientaliskt hamamrum, bastu och jacuzzi. Vid poolen eller i stilrent utformade rum, kan man prova på behandlingar som man formar helt efter egna önskemål vid varje tillfälle.

nordic hamam Skåne

Behandlingens längd är också något man själv får styra över, vilket möjliggör fler turer med personligt anpassade behandlingar i den toppdesignade atmosfären med utsikt över naturen och Rönne å. 

nordic hamam Skånska Västkusten

Sammantaget bidrar konceptets alla delar till upplevelsen av naturlig och tillgänglig lyx för alla. Nordic Hamam är minutiöst planerat och designat av Tobias Ollén, som också är skapare av konceptet.

Vi har skapat ett koncept som vill sticka ut från den stereotypa spa-upplevelsen. Förutom en fantastisk upplevelse, vill vi att Nordic Hamam ska vara en plats som utstrålar en lättsam stämning. Vill du dricka ett glas bubbel och få en ”Magnifik rygg- och axelmassage”, så finns det. Här kan du också skrubba dig skinande i hamamrummet, toffla till jacuzzin och njuta av utsikten över Rönne å. Den övergripande visionen är att göra spa till något vi i Sverige kan unna oss till vardags, och här gör vi allt för att alla ska känna sig välkomna när man får en stund över, säger Tobias Ollén

Mätta hudhungern med en massage för dina känslor

nordic hamam Sverige Skåne

De senaste två åren har inneburit mindre beröring för de allra flesta. När fysisk kontakt minskar påverkas humöret. Man kan bli deppig, mer lättstressad och får svårare att känna tillit. Nordic Hamam erbjuder en lättare massagebehandling som utformats för att aktivera hjärnans känslocenter på ett positivt sätt.  Du kan välja denna Topping till flera av massagebehandlingarna.

spa i Skåne

Toppingen som fått det tidsenliga namnet ”Hudhunger” är framtagen i samråd med hjärnforskaren Helena Backlund Wasling och går ut på att maximalt aktivera och stimulera nervtrådar som visat sig vara sammankopplade med de delar av hjärnan som styr vårt känsloliv.  Forskning har visat att beröring av de delar av kroppen där de speciella nervtrådarna finns kan ge reaktioner på samma plats i hjärnan som när man är kär eller lyssnar på sin favoritmusik.

Läs mer om alla sköna behandlingar och om konceptet Nordic Hamam här.

Mer om spakonceptet Nordic Hamam

hamam spa i Sverige

Ser du på spa som en plats med val-ljud, oförklarlig inredning och dyra behandlingar som kräver en hudterapeutsutbildning för att ens förstå sig på vad de går ut på? Det är på väg att förändras. Genom skaparen bakom succén DaySpa, ser nu ett helt nytt koncept dagens ljus.

hamam spa sverige skåne

Tanken med Nordic Hamam är få fler än de redan spa-frälsta att göra spaupplevelser från världens alla hörn till en återkommande rutin. Detta genom ett erbjudande som är tillgängligt, prisvärt och opretentiöst. Här har man tagit fram enkla behandlingsnamn som är lätta att förstå sig på (och dessutom ganska roliga), och gjort det möjligt att sätta ihop innehållet i sin egen behandling och upplevelse, utan att för den delen behöva oroa sig över priset.

spa hamam i Sverige

Behandlingarna erbjuds till ett konkurrenskraftigt timpris, med en tillkommande mindre kostnad kopplad till vald behandlingsinriktning. Vill man bara uppleva spats utbud på egen hand betalar man endast en mindre entréavgift.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *