NORDISK DESIGNIKON INGÅR SAMARBETE MED UNG KLOCK-STARTUP

Designikonen Bo Bonfils, som präglade nordisk design under 80 och 90-talet, är tillbaka med en klassisk kollektion av klockor i trä och stål. Denna gång i samarbete med en ung dansk start-up, som ringde på Bonfils dörr förra sommaren och lockade med en spännande idé.

Designern Bo Bonfils, mest känd för hans Georg Jensen klockor samt ikoniska frimärken och affischer, bjuder återigen upp nordisk design till dans. Efter att ha designat sin senaste klocka för Georg Jensen år 2005 ingår han nu ett samarbete med den danska startupen VEJRHØJ, grundat av den unga entreprenören Janus Aarup.

Trä och stål i en enkel och unik design

Genom att kombinera trä och stål med en distinkt maritim touch utan att kompromissa på den nordiska designkulturen, har kollektionen VEJRHØJ NAUTIC skapats.

Vår nya kollektion VEJRHØJ NAUTIC försöker att vidareutveckla de homogena klassiska klockorna genom att kombinera trä och stål. Kvalité och estetik förenas med naturens råa material utan att kompromissa på den enkelhet och elegans som kännetecknade nordisk design då Bo var i min ålder”, förklarar Janus Aarup, grundare av VEJRHØJ.

verhoj frambild 2

Design och lusten att skapa sammanförde två generationer

Det första mötet mellan den 29-åringe Janus och 74-årige Bo Bonfils skedde på ett otraditionellt sätt, då Janus tog sin cykel till den tidigare Georg Jensen designerns landställe i Rørvig och ringde på dörren. Till en början var Bonfils skeptisk över den unga entreprenören, men när Janus presenterat sin idé om en klocka av trä och stål i en enkel design var Bonfils överbevisad.

”Jag tvivlade aldrig på att det skulle kunna gå vägen och bli unikt. Bo har den känslan vi ville förmedla med våra klockor. Vi delar en känsla för detaljer och en passion för design, vilket har skapat ett enastående och inspirerande samarbete och inte minst en vänskap” berättar Janus.

verhoj 5

Kollektionen blir verklighet genom crowdfunding

VEJRHØJ NAUTIC kollektionen kan förbeställas till halva priset via crowdfunding-sidan Kickstarter fram till den 29 november. VEJRHØJ använder sig av crowdfunding för att kunna förverkliga kollektionen på egen hand.

verhoj nautic

Modellen NAUTIC 58° NORTH i valnötsfärg och roséguld med mörkbrunt armband i äkta läder.

varhoj modeller

Totalt finns 5 olika modeller i kollektionen VEJRHØJ NAUTIC i olika utföranden, där man förenar trä, stål, schweiziska urverk och safirglas.

verhoj 6

Klockorna levereras i en lyxig, mörk bamboo box.

verhoj 7

Om VEJRHØJ

VEJRHØJ är en dansk start-up, grundad 2013 av den unga entreprenören Janus Aarup. Företaget designar och tillverkar klockor av stål och trä förankrad i nordisk design och maritim historia. VEJRHØJ har sedan starten varit verksamt i Danmark och Sverige och idag återfinns den tidigare kollektionen VEJRHØJ ELEMENTS i 40 butiker fördelat över Danmark, Sverige, England och Spanien.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *