Eton höst / vinter 2017: Nordisk stilodyssé

dubbelknäppt väst med breda sjalslag

Etons höstkollektion inspireras av det nordiska landskapets skiftningar och dess varma, dova färgskala. Förstorade mönsterbilder i paisley och prickar letar sig in i kollektionen och blandas med karaktäristiska nordiska mönster och färger. Klassiska plagg gör återkomst i ny tappning med tydligt brittiska influenser som uppdaterats med varma toner och lekfulla mönster.

I kollektionen presenteras två huvudteman, först har Eton valt att följa en man genom en storslagen resa i det nordiska landskapet – A Nordic Getaway. Därifrån tar varumärket oss vidare till vardagen hos den moderna, urbana mannen, som fått namnet –The First Gentleman.

A Nordic Getaway

Lämna de moderna, urbana delarna av Sverige och åk norrut för att utforska, uppleva och uppfyllas av den nordiska naturen. Säsongens huvudtema är en nordisk stilodyssé med brittiska influenser och mönster som paisley, bulldogsmotiv och stickade nordiska motiv.

Kollektionen lyfter fram ett flertal framtida klassiker i funktionella material: den texturerade twillskjortan, en indigo denim med dubbelsidig dragkedja och en ny stretchkvalitet som får sin stretch av vävsättet och därmed fortfarande är i 100% bomull.

The First Gentleman

I den urbana miljön uppmärksammas den moderna mannen, The First Gentleman. Han är en inspiration för alla män, där han som sann lagspelare tar en självklar och stilfull ledande roll i hemmet och i sitt yrkesliv. Här återfinns uppdaterade klassiker, perfekta både för affärs- och hemmalivet, i bland annat poplin och mjuk flanell.

Join the Conversation

2 Comments

  1. says: CJ

    Den här dubbelknäppta västen och byxorna man ser i första bilden här, var kan man eventuellt köpa dem (+ passande kavaj)? Eller något liknande? Tack för en bra blogg annars!

    1. says: Gentlemannen

      Tack så mycket! Bra fråga, Eton har ju inga kavajer, byxor eller västar i sin kollektion. En av mina favoriter är Suitsupply, som har en utmärkt nätbutik och även deras ”fysiska” butiker håller högsta klass. Jag besökte butiken i Köpenhamn i våras och snart öppnas även en butik i Stockholm, något vi skrev om på måndagen. På nätet hittade jag ett par kostymer av liknande modell, i kritstrecksrandigt och med dubbelknäppning från nämnda Suitsupply. Då det gäller dubbelknäppta västar verkar det lite svårare att få tag på, men det brukar i allmänhet dyka upp fler modeller då höst- och vintermodet på allvar tar sig in bland utbudet.

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *