Nu finns ett stycke bilhistoria till salu

Foto: Klaravik

Vi har redan i år sett en del riktigt intressanta bilauktioner runtom i världen som betingat höga priser för klassiska dyrgripar. Nu finns ett stycke bilhistoria till salu även i Sverige när en Cadillac 370A från 1931 finns till försäljning på Klaravik auktioner.

Det finns inte många exemplar av Cadillac 370A från 1931 kvar i världen, och nu är sannolikt en av de allra finaste ute till försäljning på Klaravik.

Cadillacen importerades till Sverige 1997 och var då inte mycket mer än en spillra. Under flera år helrenoverades bilen av Hans Emerén i Vikarbyn, en process som även dokumentären ”Från vrak till pärla” handlar om.

Idag finns bara ett tjugotal exemplar kvar i hela världen av Cadillacen från 1931 och de allra flesta står på museum. Även denna coupe har stått i museimiljö, på Arvika Fordonsmuseum under flera år.

Publikens pris på Classic Car Week i Rättvik

Bilen är utställd och fått många priser, inte minst publikens pris på Classic Car Week i Rättvik. Här hittar man information om auktionen och har möjlighet att delta i budgivningen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *