Nu kommer en ovanlig prenumerationstjänst för parfymfantaster – Scents by Gents

exklusiva parfymer prenumerationstjänst

Här kommer en intressant nyhet för alla parfymfantaster som önskar upptäcka nya spännande dofter. Efter flera år i branschen har e-handlaren Gents blivit ett världsledande företag inom sin nisch och säljer idag parfymer från de mest exklusiva och svåråtkomliga varumärkena. Idag lanseras Scents by Gents, en prenumerationstjänst som varje månad låter användarna upptäcka nya dofter från världens finaste parfymhus.

Prenumerationstjänsten Scents by Gents förser månadsvis användarna med 5 ml av en parfym som följer både trend och säsong, utvald av Gents doftexperter.

– 5 ml räcker cirka en månad och är en perfekt discovery-storlek för den som vill variera sitt doftval och sin parfymgarderob, säger Selena Fridvad, Marketing Project Manager på Gents och ansvarig för Scents by Gents.

Syftet med Scents by Gents är inte att ytterligare öka floran av prenumerationsboxar på marknaden. Istället handlar det om att ge online-kunderna samma upplevelse som i fysisk butik. En av skönhetsbranschens utmaningar är nämligen att, online, förmedla hur en parfym doftar. När genomsnittspriset på många parfymer börja klättra upp mot 1000-kronorsstrecket, är ett chanstagande i många fall uteslutet. Att Scents by Gents därför förenklar köpprocessen för parfym online är Selena övertygad om.

– Vi vill att alla parfymintressenter, även de som inte bor i någon världsmetropol, ska ha möjlighet att prova och uppskatta dessa fantastiska dofter. Framförallt vill vi dela vår kärlek till parfym och samtidigt sätta näsan i centrum, säger Selena Fridvad, Marketing Project Manager på Gents.

Skillnaden mellan Scents by Gents och liknande tjänster är nivån på parfymerna, förklarar Denis Vasilije, doftexpert på Gents samt innehavare av en av Sveriges största privata parfymsamlingar:

– Visst finns det andra aktörer på marknaden som erbjuder snarlika tjänster, men det sortiment och varumärkesregister som vi arbetat upp genom åren slår det mesta, även globalt sett.

Bland de parfymhus som godkänt medverkan i Scents by Gents återfinns skygga storheter såsom Roja Parfums och Profumum Roma, men även kommersiella fenomen som Creed, vilken står bakom de senaste årens största hit på marknaden för parfymlyx – Creed Aventus. Japanska Di Ser och italienska Xerjoff är andra sällsynta och exklusiva skapare av doftkonstverk som ingår i uppställningen, tillsammans med nyskapande vildhjärnor som Nasomatto och Orto Parisi.

– Det är exceptionella parfymer och hantverk vi talar om. Och första prenumerationsboxen kommer att vara något alldeles speciellt, säger Selena.

Användaren får välja mellan tre doftprofiler vid registrering: Scents Pleasant, Scents Classic och Scents Fearless.

Pleasant – Behagliga och charmerande parfymer som aldrig kan gå fel

Classic – Tidlösa och i regel väldigt eleganta parfymer som överlever i decennier

Fearless – Experimentella och vågade dofter för den som gärna sticker ut med sitt parfymval

Priset för 5 ml parfym är 149 kr/månad, och då ingår frakten. Tjänsten har ingen bindningstid och går att beställa redan idag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *