Nu kommer Forest Dry Gin från Norrbottens Destilleri

ny gin norrbottens destilleri augusti 2020

Nu har Norrbottens Destilleri lanserat en ny gin efter succén Mountain Dry Gin som kom ut på marknaden i vintras. Med Forest Dry Gin har Sveriges nordligaste destilleri som mål att utmana konsumenterna med en gin som inte gömmer sig bakom en tonic.

Den tredje augusti kommer Forest Dry Gin ut på marknaden. Här märks tydliga toner av enbär, tall- och granskott samt en delikat eftersmak av nejlika.

Inspiration från norrbottens skogar

Tanken är att Forest Dry Gin inte bara ska ta tillvara på de norrbottniska skogarnas smakprofil, utan den skall även ge känslan av att befinna sig där. Forest Dry Gin speglar den enkelhet som Norrbottens skog erbjuder.

Vi har utvecklat Forest Dry Gin för att den ska stå på egna ben och inte nödvändigtvis behövas blandas ut med en tonic. Det är en gin som kan avnjutas precis som den är. För oss är det viktigt att inte gå samma väg som andra destillerier, utan trampa upp vår egen stig. Varje produkt ska vara unik och få sin smak från vår resa längs Kalixälven. Vi låter saker ta den tid som krävs, likt skogen tar sin tid att växa har vi gett Forest Dry Gin tid att utvecklas och växa fram till en gin som vi älskar att avnjuta precis som om den är. Inga konstigheter – bara riktigt god gin, säger Dennis Bejedal Master Distiller och grundare av Norrbottens Destilleri.

ny gin norrbottens destilleri

Konceptet ”A fusion of extremes”

Enligt konceptet ”A fusion of extremes” skapar Norrbottens Destilleri unika smakkombinationer genom att blanda gammalt med nytt och när med fjärran med hjälp av de senaste destilleringsmetoderna.

I nya Forest Dry Gin samsas de lokala ingredienserna från Norrbottens barrskog med nejlika från skogarna på den bortglömda Comoro-arkipelagen i Indiska Oceanen.

Resultatet blir en väldigt smakrik gin med tydliga toner av enbär, tall, gran, citrus och nejlika.

Smakprofilen har tagit lång tid att utveckla; Norrbottens Destilleri återanvänder aldrig tidigare recept, utan tar fram varje ny produkt från grunden.

Forest Dry Gin finns att beställa online och kommer till en början att finnas på hyllan i åtta lokala butiker i Norrbotten från den 3 augusti på Systembolaget med artikelnummer 34907.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *