NUET by ZACAPA – EN SOLO DINING-UPPLEVELSE

zacapa nuet solo dinner

I en tid när vi delar på allt, till och med bordet på restaurangen, går det prisbelönta Guatemala-baserade varumärket Zacapa nu i motsatt riktning. Zacapa bjuder nu in till Solo dining-middag utformad av Linn Söderström och Marion Ringborg, kockarna bakom Garba, och Nordens bästa bartender, Michael Hajiyianni.

Att en måltid karaktäriseras av gemenskap och umgänge ses som något positivt. Men vad många glömmer är att detta tar uppmärksamhet från måltidens egentliga syfte. Smakerna, dofterna och upplevelsen en måltid kan erbjuda ska vara i fokus tycker Zacapa.

Nu utmanar Zacapa traditionella matkoncept för tredje gången, med projektet NUET Solo dining. På NUET har gästerna tidigare uppmanats att stänga av mobilen. Nu uppmanas de även att stänga av samtalet. Syftet är att gästerna ska glömma sina stressiga vardagsliv för en stund och ge sig hän måltiden till etthundra procent utan en distraherande omvärld.

NUET Solo dining är motsatsen till senaste årens restaurangtrender med delad mat, delade bord, stressig miljö och dålig akustik. Allt fler lever ensamma men att äta ensam på restaurang är för många fortfarande tabu. Vissa länder har dock kommit längre. I Sydkorea och Japan är det sedan länge socialt accepterat att äta ensam i det offentliga rummet. Det finns till och med ett namn för konceptet, Honbap.

Zacapa har upplevt att det finns ett växande intresse för Solo dining även i Europa. Många restauranger runt omkring oss uppmärksammar ”egentid”. Genom att avsiktligt skapa enskilda ytor för gästen uppmanas denna till att äta middag själv och därmed få en upplevelse utöver det vanliga utan vare sig mobiltelefon eller sällskap. Studier har visat på att genom att äta ensam får du en positiv inverkan på din hälsa och ökar din produktivitet samt kreativitet och empati.

”På Zacapa har vi under åren skapat ett antal unika matupplevelser i Norden som har utmanat gästen att verkligen vara närvarande utan digitala distraktioner och ha fullt fokus på maten och drycken. Vår tredje utgåva av NUET by Zacapa inspireras av buddhistiska munkar som äter tillsammans, men i total tystnad. Detta skärper deras fokus på mat och dryck” säger Maria Vegeberg Gram, Senior Culture & Entertainment Manager på Diageo Reserve.

Gästerna kommer att bli serverade middagen vid ett bord för en. De kommer att vägledas genom middagen med en inspelad beskrivning av menyn från kockarna och bartendern bakom maten och drycken. Beskrivning av bakgrunden till rätterna och cocktailsen kompletterats dessutom med rogivande musik.

NUET by Zacapa går av stapeln den 13 mars 2019. Zacapa erbjuder två olika sittningar: klockan 16.30 samt 20.30. Det är ett begränsat antal platser till evenemanget. Priset för upplevelsen är 490 kr per person.
Bokningslänken hittar ni här: https://billetto.se/e/solo-dining-med-zacapa-NUET-tickets-335999

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *