Ny bok från skaparen av Downton Abbey

ny bok lik Downton abbey

Nu kommer en ny bok från skaparen av den kultförklarade serien Downton Abbey. Julian Fellowes, som ensam skrev alla avsnitt av Downton Abbey lyckas än en gång fängsla oss med sin berättarförmåga sin nya roman Belgravia.

Belgravia får vi följa ambitioner, relationer och romanser i societetens vackra salonger, såväl som i tjänarmatsalen en trappa ner. Belgravia är berättelsen om en hemlighet som nystas upp bakom de eleganta portarna i Londons mest exklusiva kvarter (Belgravia). Det är 1800-tal – moderna tider, då till och med en nyrik industrialist som James Trenchard och hans hustru Anne börjar få tillträde till de fina salongerna.

Men vad har de för hållhake på lady Brockenhurst, som tillhör en av landets äldsta familjer? Historien tar sin början kvällen innan slaget vid Waterloo 1815, på hertiginnan av Richmonds numera legendariska bal, där två familjers liv förändras för alltid.

Ny bok från Downton Abbey författaren

Boken har översatts av Pia Printz och utges av Printz Publishing. Förlaget ger ut svensk och utländsk skönlitteratur samt fackböcker och drivs av Pia Printz tillsammans med Anna Levahn.

Bland dessa finns översättningar av några av Storbritanniens största författare med succéromaner som En dag av David Nicholls och Livet efter dig av Jojo Moyes.

Julian fellow Downton abbey författare

Julian Fellowes är skådespelare, författare, regissör och producent. Som skapare, ensam manusförfattare och exekutiv producent till succé-serien Downton Abbey har Fellowes bland annat vunnit tre Emmy Awards och en Golden Globe.

Fellowes mottog en Oscar för Bästa originalmanus för Gosford Park . Han har även skrivit textmanusen till de Tony-nominerade musikalerna Mary Poppins och School of Rock: The Musical, den senare hade premiär på Broadway i december 2015 som skrevs och producerades av Andrew Lloyd Webber. Fellowes har tidigare författat två romaner: de internationella bästsäljarna Snobs (2005) och Past Imperfect (2008).

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *