Ny bok om den trendiga nudeln – Slurp av Denni Yen

Dennis yen kokbok slurp
Foto: Lina E Adamo

Den 18 augusti släpper instagramprofilen Dennis Yen sin första kokbok Slurp – bara nudlar och allt som hör till. Detta är en kokbok som tar oss med till Asien och till magin som en skål med nudlar kan vara. Här finns tipsen på hur du gör dina snabbnudlar lite lyxigare, men även riktiga långkok i buljongväg.

Slurp visar Dennis Yen, uppvuxen i en familj med rötterna i Kina och Vietnam, hur du själv kan laga den mest fantastiska ramen och andra populära nudelrätter hemma i ditt eget kök.

Läs mer: Prisbelönade böcker från ifjol

slurp av Dennis Yen
Foto: Lina E Adamo

Du får tips på tillbehör och smaksättare som lyfter vilka enkla nudlar som helst, men även recept på klassiska nudelrätter, djupa buljonger och en och annan nytänkande variant. Här finns de genuina nudelrätter som Dennis växt upp med, med inspiration från enkla kök i Sydostasien – och inte minst från hans mamma.

För den som vill göra sina egna nudlar eller vika wontons och vårrullar finns knepen. Men filosofin är att nudlar inte ska vara krångligt, det kan vara lika enkelt som att koka makaroner och steka korv! Det är du själv som bestämmer nivån.

Dennis Yen ny kokbok augusti 2022
Foto: Lina E Adamo


Det är Norstedts som ger ut boken och de beskriver den som en kokbok som tar oss med till Asien och till magin som en skål med nudlar kan vara. Här finns tipsen på hur du gör dina snabbnudlar lite lyxigare, men även riktiga långkok i buljongväg.

Dennis Yen kokbok nudlar 2022
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *