Hendrick’s lanserar Neptunia Gin – limiterad gin med inspiration från havet

Hendrick's Neptunia Gin

Idag lanseras Hendrick’s Neptunia Gin på Systembolaget, en premiumgin i limiterad upplaga. Detta är den senaste utgåvan från serien ”Cabinet of Curiosities”. Denna gång med inspiration från havet – med kryddiga smaker från ljung, lime och kusttimjan. 

2019 presenterade Hendrick’s Gin ”Cabinet of Curiosities” – en experimentell serie skapad av Master Destiller Lesley Gracie, där unika och limiterade utgåvor av Hendrick’s presenteras årligen. Hendrick’s Midsummer Solstice blev den första att lanseras i ”Cabinet of Curiosities” och sedan dess har serien utökats med Amazonia Gin (2020) och Lunar Gin (2021).

Nya Hendrick’s Neptunia Gin

Hendrick's Neptunia Gin nyhet 2022

Nu har Lesley Gracie gjort det igen. För fjärde gången i ordningen öppnar hon upp sitt hemliga succékabinett och presenterar Hendrick’s Neptunia, en ny exklusiv ginutgåva med inspiration från havet.

De flesta av mina skapelser är baserade på minnen – jag leker med botaniska ämnen och kombinerar dem för att återskapa vissa känslor. Hendrick’s Neptunia är för mig den befriande känslan av havet i en gin. Den distinkta och fräscha karaktären kommer från kustens alla örter, djupet i smaken kommer från havets botanik och friskheten adderas mot slutet med hjälp av citrus och äpple, säger Lesley Gracie, Master Destiller på Hendrick’s Gin.

Hendrick’s Neptunia är en unik gin som fått sin komplexa smak av strandväxterna längs Ayrshire-kusten i Glasgow. Den har en utpräglad marin profil med sälta och mjuka havstoner. Förutom de klassiska inslagen av rosenblad och gurka, har Master Destiller Lesley Gracie använt 11 lokala växter. Däribland kusttimjan och havstång, men också citrus och svartpeppar som tillsammans skapar ginets unika karaktär och djupa smakprofil. 

Hendrick's Neptunia Gin drink recept

I samband med lanseringen av Neptunia Gin har Hendrick’s ingått ett nära samarbete med välgörenhetsorganisationen Project Seagrass, för att återställa, skydda och bevara sjögräsängar runtom i världen. Tillsammans med Project Seagrass vill Hendrick’s Gin öka medvetenheten och samla in pengar för att stödja sjögräsängar och den viktiga roll de spelar för att tillhandahålla mat och livsmiljö för tusentals marina arter. 

Smaken har en mjuk sälta och örtig pepprighet med eftersmak av enbär, lime, äpplen, ljung och kusttimjan. Doften är blommig och kryddig med tydliga toner av tång, hav, tallbarr och enbär.

Hendrick’s Neptunia finns i limiterad upplaga på Systembolaget från och med idag, den 22 april 2022. 

Tre somriga och havsinspirerade drinkar

Här är några somriga recept på några drinkar du kan blanda till med Hendrick’s Neptunia Gin.

bästa somriga havsinspirerade drinkar recept

Neptunia and Tonic 

 • 5 cl Hendrick’s Neptunia Gin
 • 15 cl Premium Tonic 
 •  Is
 •  Gurkslice 

Gör så här: 

 1. Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is. 
 2. Rör om lätt och garnera med en gurkslice. 
 3. Servera och njut! 
bästa drinkrecept sommardrinkar med gin

Neptunia Gimlet

 • 5 cl Hendrick’s Neptunia Gin
 • 2,5 cl limejuice
 • 2,5 cl sockerlag
 • Is

Gör så här: 

 1. Mät upp Hendrick’s Neptunia, tillsammans med limejuce och sockerlag i en shaker. Fyll med is och skaka väl. 
 2. Sila upp i ett coupetteglas 
 3. Servera och njut! 
bästa recept på sommardrinkar med gin

Neptunia Fizz

 • 5 cl Hendrick’s Neptunia Gin
 • 2,5 cl färskpressad limejuice
 • Is
 • Sodavatten 
 • Gurkskivor

Gör så här: 

 1. Mät upp alla ingredienser i ett highballglas fyllt med is. 
 2. Rör om lätt, toppa med sodavatten och garnera med gurkskivor. 
 3. Servera och njut!
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *