Ny italiensk restaurang öppnar i Stockholm – Buco Nero byter skepnad och blir Capannone

Capannone ny italiensk restaurang i stockholm
Bild: Mira Wickman

Här kommer intressanta nyheter för alla som gillar italiensk mat! Nu finns nämligen en ny italiensk restaurang i Stockholm när Capannone slår upp dörrarna. 

Restaurangens rätter är klassiskt italienska med en New York–twist och genomsyras av lyxiga råvaror som direktimporteras från Italien.

capannone ny italiensk restaurang i stockholm hösten 2020
Bild: Mira Wickman

Genuin italiensk mat

Det är genuin italiensk mat med inspiration från New York som står i fokus när Roslagsgatans nya italienare Capannone nu slår upp dörrarna. Krogen har nytt utseende och färre sittplatser än tidigare. Allt för att du som gäst skall vilja sitta länge och njuta av den magiska stämningen.

ny italiensk restaurang i stockholm hösten 2020
Bild: Mira Wickman

Bakom Capannone står den före detta tv-kocken och restaurangentreprenören ​Sacha Smederevac som tidigare drivit Buco Nero i samma lokaler på Roslagsgatan 4. Sacha har ett långt förflutet i restaurangbranschen och har tidigare startat upp Caffé Nero.

Det är roligt att se hur Vasastan och framförallt Roslagsgatan har blivit en samlingsplats för den medvetna Stockholmsbon i jakt på kvalitativ mat i en internationell atmosfär, en utveckling vi själv drivit på genom att driva restaurang på gatan under många år. Vi hoppas att Capannone kan bidra till den utvecklingen ytterligare, säger krögaren och Capannones grundare Sacha Smederevac.

Sacha Smederevac
Sacha Smederevac. Bild: Mira Wickman

Italienskt med New York-twist

Restaurangens rätter är klassiskt italienska med en New York–twist och genomsyras av lyxiga råvaror som direktimporteras från Italien. ​

Köket levererar stilfulla traditionella rätter som färsk handgjord pasta och en bred à la carte med fisk, kött och skaldjur – alltid utifrån säsong. Dessertvagnen är fylld med favoriter som tiramisu, profiteroles och cannoli.

äkta italienska restauranger i stockholm
Bild: Mira Wickman

Krogen är familjär och utformad för att passa allt från kvartersstammisen till affärskvinnor- och män. Inredningen har gått från avskalat till en ombonad och varm atmosfär med sammetssoffor, vita dukar, levande ljus och olivträd.

bästa äkta italienska restauranger i stockholm
Bild: Mira Wickman

Vi lägger stort fokus på råvaror och atmosfär på Capannone. Rätterna är relativt enkla och lokalen är utformad för långa sittningar, fortsätter Sacha Smederevac.

Sacha med personal välkomnar gäster nedför trappan denna vecka.

bästa italienska restauranger i stockholm 2020
Bild: Mira Wickman
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *