Jaguara mörk rom – En smakrik nyhet med alkoholhalt på 45%

jaguara mörk rom nu i sverige

Igår lanserades Jaguara rom på Systembolaget med artikelnummer 355. En mörk och smakrik rom med en alkoholstyrka på 45 procent, där ursprungslandet Guyanas landskapsdjur jaguaren har fått ge namn till destillatet.

Guyana ligger i nordöstra Sydamerika och har stora regnskogsområden med rikt naturliv. Landets tradition av romtillverkning sträcker sig ända från mitten på 1600-talet. Guyana tillverkar rom i brittisk stil på melass från rörsocker och landet var länge en stor leverantör av rom till den engelska flottan.

jaguara mörk romnyhet mars 2020

– Med Jaguara rom har vi skapat en modern produkt för att attrahera nya konsumenter till den annars traditionella romkategorin. Den höga alkoholhalten är en smakbärare som ger rommen en kraftfull stil samtidigt som den upplevs som välbalanserad och mjuk, säger Filip Lundquist, VD på Umida Group.

Destilleringen av Jaguara sker i enkelpannor, så kallade pot stills vilket ger en kraftigare och mer smakrik sprit då fler aromer blir kvar i destillatet. Därefter sker lagringen av rommen i upp till 15 år på bourbonfat.

jaguara mörk rom nyhet mars 2020

Smaken är balanserat halvsöt till söt med tydliga toner av arrak. Jaguara har även mogen ekfatskaraktär med toner av vanilj, apelsinskal och fudge samt tydlig smak av torkad frukt. Rommen passar bäst att drickas rumstempererad eller tillsammans med en isbit efter middagen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *