Ny SAAB-bok bjuder på nostalgitripp

Foto: auto motor & sport

Nu släpps Stora boken om SAAB. Det är en unik sammanställning av historiska artiklar, provkörningar, tester, intervjuer och nytt material – från den första prototypen 1947 till det kaotiska slutet 2011.

Redaktör och huvudförfattare för den Stora boken om SAAB är bilhistorikern och motorjournalisten Peter Haventon. Han har ägnat nästan två år till att dammsuga biltidningen auto motor & sports omfattande artikelarkiv, och har dessutom producerat flera nyskrivna texter. Resultatet – det kanske mest heltäckande tidsdokumentet någonsin över Saabs stora uppgång och fall.

Det här är bok för alla hundratusentals Saab-nostalgiker, men också för de som vill läsa om ett av de mest spännande ödena i svensk bilhistoria. Hopp och förtvivlan möts i en på många sätt både fängslande och bitterljuv tillbakablick, säger Peter Haventon.

Saab var varumärket för de trogna bilägarna och de engagerade bilarbetarna. Stora boken om SAAB berättar den kompletta historien. Från den första prototypen – den djärvt formgivna Ursaaben – som presenterades 1947 på ett flygfält i Linköping. Till det oundvikliga slutet, den 19 december 2011.

Uppslag från Stora boken om SAAB. Foto: auto motor & sport

Boken innehåller ett rikt och aldrig tidigare publicerat bildmaterial från tidningen auto motor & sport – som noga bevakat det legendariska bilmärket genom åren.

Uppslag från Stora boken om SAAB. Foto: auto motor & sport

Stora boken om SAAB rymmer hela 380 sidor och finns att köpa i bokhandeln samt på nätet.

smakprov.se kan man provläsa i boken.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *