Ny uppfinning förvandlar kranvatten till klimatsmart tvål

Nowa drops

Svenska varumärket Nowa Drops har nu lanserat en Kickstarterkampanj för att erbjuda deras nya hållbara innovation till allmänheten. Det handlar om växtbaserade pulver som kan förvandlas till flytande kroppstvål.

Efter tre års produktutveckling kan startupföretaget presentera lanseringen av deras prisbelönta innovation. En liten papperspåse med växtbaserade ingredienser som förvandlar vanligt kranvatten till en hel flaska med hand- och duschtvål utan engångsplast. 

– Jag tror att det blir enklare att leva hållbart om vi alla hjälps åt, vilket är idén bakom Nowa Drops. Vi levererar pulveringredienserna till kunderna som blandar de med sitt kranvatten hemma och skapar deras lokalt tillverkade kroppsvård. Att leva mer hållbart kan vara så enkelt som att fylla på våra vardagsprodukter, säger Tommie Lögdahl, grundare av Nowa Drops.

Trötta på det utdaterade köp-och-släng-samhället och växande plastavfallet i världen, satte grundaren Tommie Lögdahl och hans kemister i Nederländerna sig för att skapa klimatsmarta kroppsvårdsprodukter som passar en modern och hållbar livsstil.

Plastavfall har så allvarliga konsekvenser att FN har identifierat problemet som en av världens största miljöutmaningar.1 Endast 9% av allt plastavfall som någonsin producerats har återvunnits, resten har hamnat på soptippen eller i naturen och haven.2

– Problemet med traditionella toalettartiklar på marknaden är att de består av omkring 80% vatten, fyllt i flaskor av engångsplast som förorenar miljön. Vi ville eliminera vattentransporterna och behovet av engångsplast genom att skapa en vattenfri pulverlösning och en återanvändbar flaska designad att fyllas på för alltid, säger Tommie Lögdahl.

Varje detalj i Nowa Drops har noga övervägts, från de växtbaserade ingredienserna anpassade för känslig hud och miljön, till den komposterbara påsen gjord av FSC-certifierat papper. En refillpåse innehåller 10 gram pulver som skapar 200 milliliter flytande kroppsvård och kostar 65 SEK styck.

Besök Nowa Drops på Kickstarter för att förbeställa hand- och duschtvålen, träffa grundaren och lär dig mer om ett alternativ för en hållbar livsstil. Kampanjen pågår i 45 dagar.

Källor

Lizzie Carr, “Reducing Single-Use Plastic Pollution: A Unified Approach”, FN, 
19 March 2020
Laura Parker, “A Whopping 91 Percent of Plastic Isn’t Recycled”, National Geographic, 
20 May 2022

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *