Nya klockor från anrika Victorinox

Victorinox

Victorinox som grundades år 1884 i Ibach, Schwyz, i hjärtat av Schweiz är kanske främst känt för sin legendariska ”Original Swiss Army Knife”. Sedan 1891 har man levererat knivar till den schweiziska armén, med deras berömda emblem på – ett kors i en sköld – som man använt sedan 1909.

Förutom de Schweiziska arméknivarna tillverkar Victorinox även andra produkter av högsta kvalitet, bland annat klockor, reseutrustning, kläder och parfymer. Under hösten har Victorinox lanserat några intressanta klockor som liksom tidigare kännetecknas av högsta Schweiziska kvalitet.

Victorinox Airboss Collection är inspirerad av nedräkningen som utförs av befälhavaren på ett hangarfartyg – en så kallade ”Air Boss” – som avgör varje start och landningstid.

Airboss Mechanical Limited Edition är det senaste tillskottet i Airboss-serien inspirerad av himmelsblå oceaner. Klockorna säljs i begränsad upplaga om endast 250 exemplar och kostar från 10 790 – 11 690 kronor.

Victorinox Maverick Black Edition

Schweizisk kvalité, funktionalitet och design kännetecknar de tre nya klockorna i Maverick-serien som har en perfekt kombination av borstade och polerade ytor. Boetten är utrustad med svart PVD-infattning av behandlat rostfritt stål och armbandet är i tåligt svart läder med fina sömmar.

Klockorna i Victorinox Maverick Black Edition består av tre modeller, en 43 mm kronograf som möter samtidens tidskrav samt en minimalistisk 43 mm klocka och en mindre version som är en utmärkt kombination av form och funktion. Klockorna kostar från 5890 – 7590 kronor.

I.N.O.X Titanium Sky High är en extremt tålig klocka inspirerad av astronauter och yttre rymden. Klockan kommer i en begränsad upplaga om 2000 exemplar och har ett armband av fallskärmslina godkänd av raketforskare.

Klockan har genomgått 130 produktspecifika hållbarhetstester, vilket är förutsättningen för att bli del av Victorinox I.N.O.X-familj. I.N.O.X Titanium Sky High har utsatts för allt från upprepade termiska stötar med temperaturskillnader över 60 grader, till att uthärda förhållande på 21 300 meters höjd, vilket är dubbelt så högt som passagerarplan flyger.

Victorinox I.N.O.X Sky High

I.N.O.X Sky High har ett vitt och svartspräckligt armband av fallskärmslina från svenska företaget Naimakka. Linan är av aramidfibret Technora® som är åtta gånger starkare än stål och som bland annat har använts i en robotlandning på Mars.

Victorinox klockor

Den vita färgsättningen och boetten av matt sandblästrad titanium hämtar inspiration från astronauters rymddräkter. Varje klocka kommer i en vatten- och stötsäker låda med ett transparent silikonskydd, ett vitt utbytbart gummiarmband och en replika av Victorinox röda schweiziska armékniv som var en del av astronauternas standardutrustning.

Armékniven har en silverastronaut som detalj och en nyckelring av fallskärmslina. Pris för klockan är 9 190 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *