Nya kollektioner från lyxmärket Breitling

Premier B01 Chronograph 42 with silver dial and black alligator leather strap (PPR/Breitling)

Ända sedan grundandet år 1884 har Breitling skapat ett globalt anseende framförallt för sina högprecisionsur och sin banbrytande roll vid utvecklandet av armbandskronografen. Breitling är främst känt som tillverkare av några av de mest framstående modellerna av så kallade pilotur på marknaden.

För ett par veckor sedan introducerade Breitling varumärkets nya Premier Collection under en välbesökt konferens i London. Samtidigt presenterades även framstående produkter från de tre varumärkeskategorierna; AirLand och Sea.

Breitlings nya Premier-kollektion

Breitlings Premier Automatic Day & Date 40 med urtavla i silver och brunt armband i alligatorskinn. Foto: PPR/Breitling

Breitlings Premier-kollektion återinför ett namn som har en särskild betydelse för det prestigefyllda klockvarumärket. På 1940-talet introducerade Breitling sin första kollektion av eleganta klockor, som var definierad av deras stilrena känsla. Den nya Breitling Premier kollektionen kombinerar stil, kvalité och prestanda med klassisk design som är värdigt varumärkets stolta arv.

Reklam för Breitlings Premier-kollektion år 1946. Foto: PPR/Breitling

I Breitlings nya Premier Collection finns fem modeller, vars elegans, prestanda och kvalitet är värdiga dess historia. Medan Breitling först och främst är känt för sin pilotur och dykarur, har de nya modellerna skapats främst för användning på land. Något som naturligtvis var den första miljön som Breitlings klockor skapades för.

Ytterligare reklam från år 1946 med Breitlings Premier-kollektion Foto: PPR/Breitling

Breitlings nya Premier Collection har inte endast tagit dess namn, utan även designen från de Premier-klockor som tillverkades under 1940-talet. Liksom de ikoniska filmer som släpptes under denna tidsera, erbjöd även klockorna en typ av flykt från vardagen genom den elegans som människor längtade efter. Något som var speciellt eftertraktat i en miljö med globala konflikter och ekonomisk osäkerhet.

Breitling och Bentley fortsätter sitt samarbete

Den nya klockan Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green med dess läckra läderarmband i ”British racing green”. Foto: PPR/Breitling

Breitling meddelade även att de har förnyat sitt samarbete med Bentley, den berömda tillverkaren av brittiska lyxbilar. De två anrika varumärkena har arbetat tillsammans sedan 2003, vilket var första gången ett klockmärke fick förtroendet att utforma en inbyggd klocka i Bentleys flaggskeppsmodell Continental GT.

Inbyggd Breitlingklocka ombord på Bentleys Continental GT. Foto: PPR/Breitling

Samtidigt som man meddelande om förnyandet av samarbetsavtalet med Bentley, meddelade Breitling även att man i framtiden kommer att integrera Bentley-modeller till sina kärnprodukter snarare än att lansera separata ”Breitling for Bentley-kollektioner”.

Baksidan av boetten på nya Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green. Foto: PPR/Breitling

Den första bland dessa klockor är Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green. Urverket är från Breitlings mekaniska flaggskeppsmodell Caliber 01, som är synlig genom en genomskinlig baksida på boetten. Inspirationen till designen hämtades från instrumentbrädan på den historiska Bentley 4½ Litre från 1929, även kallad ”Blower Bentley”.

De i ett tidigare inlägg nämnda Bentley Boys, med Clement och Chassange i spetsen tar över körningen av Bentley 4 ½ Litre vid Le Mans år 1929. Foto: PPR/Breitling

Breitling Superocean Héritage II Cronograph Outerknown

Superocean Heritage II Chronograph 44 Outerknown. Foto: PPR/Breitling

Breitlings nya Superocean Héritage II Chronograph 44 Outerknown firar varumärkets samarbete med Outerknown, ett hållbart klädföretag som engagerar sig i att förbättra jordens miljöförhållanden. Klockan har ett material som är nytt för Breitling: armbandet är gjort av ECONYL®, ett innovativt material som är skapat av nylonavfall. En källa till materialet är fiskenät från hav runtom i världen.

En modell av Breitling Superocean från 1957. Foto: PPR/Breitling

Breitling Superocean lanserades 1957 och skapades främst för att möta behovet bland professionella dykare. Den blev dock snabbt populär även bland amatördykare för dess djärva stil och sofistikerade funktioner.

Reklam för Superocean från 1950-talet. Foto: PPR/Breitling
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *