Nya Royal Capital från Sjöö Sandström

Sjöö Sandström tog ett stort steg i svensk urmakarhistoria den 5 september 2014 när de släppte Royal Capital Gold (AU-1440-1). Klockan vann guldmedalj på Swedish Design Awards med sin kombination av skandinavisk design med en utpräglad minimalism och enkelhet. Nu har det blivit dags att fortsätta arvet inom Royal Capital familjen med en lansering av en ny modell.

Trogen sitt ursprungliga arv har den nya Royal Capital denna minimalistiska lyx också i sina uppgraderingar. Den nya Royal Capital kommer med komplikationen datum och i två olika utföranden av 18k rose guld. Den är också så sällsynt som naturen själv, den är tillgänglig i en begränsad upplaga av endast 30 exemplar av varje utförande.

Nya Royal Capital är symbol för Svensk lyx, med ett urverk tillverkat i hjärtat av Schweiz. Vaucher Manufacture 5400 utgör ryggraden av Royal Capital. Med endast 2,9 mm är kaliber 5400 ett extra tunnt urverk som smidigt kombinerar finess och robusthet. En sällsynt skapelse med en extremt hög nivå på finish.

Vaucher Manufacture har tillverkat urverk i Fleurier, Schweiz, sedan mitten av 1700-talet och fortsätter nu resan tillsammans med Sjöö Sandström. Det rekommenderade priset på klockan är 168 800 SEK.

Som en del av lanseringen av nya Royal Capital har Sjöö Sandström också introducerat ett nytt koncept. I det exklusiva konceptet erbjuds man en privat session där Sjöö Sandström delar sitt perspektiv på svensk lyx och man ges en unik chans att få en glimt av klockan samt även möjlighet att lägga sin beställning.

Man kan besöka sjoosandstrom.se för att direkt boka in ett möte. Möten kommer också att hållas i olika delar av Sverige.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *