Nya whiskysnuset General Mackmyra

Det nya whiskysnuset General Mackmyra är resultatet av ett samarbete mellan Swedish Match och Mackmyra Whisky. General och Mackmyra är två marknadsledande varumärken inom njutningsprodukter i Sverige, och målet var att göra ett whiskysnus som skulle leva upp till konnässörernas önskemål.  General Mackmyra kommer att börja säljas i slutet av februari i Swedish Matchs egna butiker, och kommer att finnas till försäljning över hela Sverige i april.

– Smaken på General Mackmyra har sitt ursprung i Generals tobaksnära, kryddiga karaktär i kombination med den mjuka, ekiga och lätt rökiga kryddningen från Mackmyras maltwhisky Svensk Ek. Upplevelsen blir en väl avvägd kombination av det bästa av smak och doft från två marknadsledande varumärken inom njutningsprodukter, säger Swedish Match Master Blender Matthias Schyberg.

Kombinationen tobak och whisky är inte ny. Det är däremot första gången Swedish Match går samman med en whiskytillverkare för att kunna använda den samlade kompetensen för att ta fram ett whiskysnus.

– Vi vågar lova att General Mackmyra är det finaste whiskysnus som Swedish Match någonsin tagit fram. Generals långa historia som marknadens mest kända kvalitetssnus i kombination med Mackmyras entreprenörskap och ständiga strävan mot nya smaker inom en traditionstyngd kategori, har tagit produkten till en ny nivå, säger Carl Egeberg, varumärkeschef för General.

Mackmyra startades 1999 och har på relativt kort tid etablerat sig som en betydelsefull tillverkare av kvalitativ whisky med höga ambitioner. Generals historia sträcker sig 150 år tillbaka i tiden, men trots att det skiljer sig över hundra år i historik finns det många gemensamma nämnare. Både General och Mackmyra är två svenska original inom sina respektive branscher och de strävar båda efter att alltid vidareutveckla och förädla sina produkter.

– General Mackmyra är frukten av ett samarbete mellan två varumärken som står för kompromisslös njutning.  Två Master Blenders från Swedish Match har samarbetat med vår Master Blender Angela D’Orazio och vi är stolta över slutresultatet, säger Susanne Tedsjö, marknadschef Mackmyra.

Om General Mackmyra

År 2016 firar General, Skandinaviens största snusvarumärke, 150-årsjubileum. Som en del i jubileet lanserar Swedish Match General Mackmyra – Ett whiskysnus framtaget i samarbete med den svenska whiskyproducenten Mackmyra.

General Mackmyra är ett tobaksnära snus med inspiration av både Generals och Mackmyras traditionella smaker. Det har en mörk tobakskaraktär med inslag av torkad frukt, ceder och whisky, samt aningen tjära och malt. Den är naturligtvis kryddad med Mackmyra Svensk Ek Whisky.

General Mackmyra finns som Original Portion (24 gram) och Lössnus (42 gram).

General Mackmyras smak är utvecklad av tre Master Blenders: Lars Jonsson och Mattias Schyberg från Swedish Match och Angela D’Orazio från Mackmyra.

Produkten kommer att säljas i Swedish Match butiker i Stockholm, Göteborg och Strömstad från den 25:e februari.

I april kommer General Mackmyra att ha rikstäckande försäljning i Sverige.

Förpackningen är inspirerad av Mackmyras svenska maltwhisky Svensk Ek och är framtagen av Swedish Match kreatör Christian Sörlin.

mackmyra svensk ek

Mackmyras maltwhisky Svensk Ek.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *