Nyhet för uppfräschning av garderoben

Foto: Camilla Svensk

En sak som som de flesta av oss är rätt dåliga på är att ta hand om de kläder som vi i många fall betalat dyra pengar för att införskaffa. Ett sätt att göra detta på är att minska på antalet tvättar som man utsätter dessa kläder för.

För detta ändamål lanserar nu svenska Pure Effect de två nyheterna Clothing Mist och Shoe Mist för snabb uppfräschning av kläder och skor. De baseras på bioteknik i form av en aktiv bakteriekultur – en unik och hållbar teknologi för att ta bort källan till lukt. Misterna förlänger tiden mellan tvätt, fräschar enkelt upp garderoben när man reser och ger svårtvättade material en skön nyvädrad känsla. Dessa produkter är dessutom skonsamma för människor, miljö och materialen i våra kläder.

Pure Effects mister fräschar enkelt upp kläder, skor och andra textiler omkring oss som är svåra att tvätta. Det unika med bioteknik är att den aktiva bakteriekulturen tar bort källan till oönskad lukt och håller borta luktproducerande bakterier från textilen.

Svenska Pure Effect lanserade det första probiotiska städmedlet för hemmet 2015. Även de produkterna baseras på bioteknik, en hållbar, grön teknik som har använts inom professionell rengöring i 20 år. Nu utvecklar företaget alltså sortimentet med produkter för klädvård för en enkel och hållbar livsstil. Misterna lanseras och finns till försäljning i Pure Effects egen webbshop www.pureeffectsweden.com och hos flera återförsäljare i bl.a. Sverige, Norge, Holland och England.

Pure Effect CLOTHING MIST – Daybreak ger en svagt blommig doft som bleknar och ger plats för din egen parfym. Uppfräschande textilmist med unik luktkontroll. Färdigblandad för direkt användning på textiler, ytterkläder, sjalar, tröjor, kavajer, väskor etc. Spraya direkt på ytan/plagget som ska behandlas, gärna i samband med vädring, och låt verka. Upprepa vid behov. För bästa resultat, förbehandla gärna plaggen direkt när de är nya. Ofärgad och skonsamt pH-neutral.

Pure Effect SHOE MIST – Nordic Oak ger en svag doft av ek, tjära och hav. Uppfräschande textilmist med unik luktkontroll. Färdigblandad för direkt användning på textiler i skor, på ytterkläder, sjalar, tröjor, kavajer, väskor etc. Spraya direkt på ytan som ska behandlas och låt verka. Upprepa vid behov. För bästa resultat, förbehandla gärna skor och plagg direkt när de är nya. Ofärgad och skonsamt pH-neutral.

Foto: Camilla Svensk

Fler tips från Pure Effect för hållbar klädvård:

  • Tvätta lagom. En studie av folks tvättkorgar visade att bara 7 procent av tvätten var riktigt smutsig. De flesta av våra plagg kan användas igen om de inte är synligt smutsiga.
  • Behandla fläckar. Pure Effect All Clean löser organiska fläckar från t ex gräs, frukt och blod på textil. Fläckarna försvinner ofta direkt, annars som förbehandling innan tvätt i maskin.
  • Vädra eller steama. Häng ut och vädra eller ångbehandla plagg med en steamer för att snygga till plagg i stället för att slentrianmässigt slänga dem i tvättmaskinen. Du kan även hänga in dem i badrummet där ångan både fräschar upp och slätar ut skrynklor.
  • Hängtorka och tvätta i låg temperatur. För största delen av vår tvätt räcker 40 eller 30 grader. Mest miljövänlig och bäst för kläderna är att låta dem torka naturligt – helst hängande. Att tumla sliter på kläderna och tumlare och torkskåp kräver energi.
  • Använd inte sköljmedel. Det innehåller många kemikalier som är skadliga för miljön. Träningskläder förlorar sin förmåga att andas och handdukar får sämre absorptionsförmåga med sköljmedel. Silkigare kläder kan bli statiska utan sköljmedel, men tvätta dem då gärna separat med en liten skvätt sköljmedel.
  • Bli av med lukt i maskinen. Tvättar i låga temperaturer kan dra till sig bakterier som skapar dålig lukt. Åtgärda det enkelt genom att köra ett 90-graders program i tvättmaskinen då och då. (Källa: Sveriges Konsumenter 2017)
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *