Nyheter i Svenskt Tenns gåvosortiment

För de flesta av oss råder det ingen brist på festligheter att delta i under sommaren. Vissa har ännu studenter att fira, medan andra har både bröllop och dop på programmet ännu i sommar. Även om det alltid är lika trevligt att få fira dessa ”högtider” kan de presenter som man önskar uppvakta med vålla en del huvudbry. Samtidigt som man önskar bidra med något fint, så vill man även att det skall finnas en tanke bakom gåvan.

Här finns nu några utmärkta gåvotips i form av de nyheter som Svenskt Tenn nyligen lanserade i sitt gåvosortiment. Svenskt Tenn har låtit formgivarduon Nina Jobs och Stina Sandwall skapa en ny serie tennföremål som passar som gåvor inför sommarens högtider. Serien heter “Silhuett” och består av en kanna, en ljusstake och en burk i tenn med detaljer i mässing.

Det är första gången som duon Nina Jobs och Stina Sandwall samarbetar med Svenskt Tenn. Tillsammans har de tidigare bland annat tagit fram den prisbelönta soffan Brunnsviken för SMD Design.

Formgivarna inspirerades av ekens blad som med sina karaktäristiska rundade former är ett återkommande inslag i Svenskt Tenns sortiment och i grundaren Estrid Ericsons formgivning. Föremålen har detaljer som för tankarna till ett ekblad i siluett – därav namnet på serien.

Serien ”Silhuett” finns både till försäljning i gåvosortimentet online och i butiken på Strandvägen 5.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *