Eton lanserar nytt globalt butikskoncept – Nordiska Kompaniet först ut

Eton nytt varumärkeskoncept

Eton tar nu ett nytt grepp kring den fysiska butiksupplevelsen och uppdaterar sina butiker runt om i världen med ett nytt inredningskoncept som bottnar i varumärkets ambitiösa mål och hållbarhetsstrategi. Först ut är butiken på klassiska Nordiska Kompaniet i Stockholm.

Eton är ett företag under ständig utveckling. Det visar man inte endast genom att lansera skjortor i nya innovativa material med jämna mellanrum. Även gällande verksamheten i stort ser vi nya koncept tas i bruk. I förra veckan lanserades Signature Club där Eton bjuder på ännu mer av allt det som gör shoppingen på deras sajt till en unik upplevelse. I deras nya kundklubb belönas du med utökad service, unika förmåner och förtur.

Nu är det dags för ytterligare en nyhet – denna gång i fysisk butiksmiljö.

Nytt butikskoncept med cirkulärt hållbarhetstänk

Eton nytt butikskoncept på NK Stockholm

Hållbarhet är en av de stora trenderna inom herrmode. Det märks även i det nya butikskonceptet hos Eton. Det är idag är öppet för kunder på herrplan på NK Stockholm och har sin grund i ett cirkulärt hållbarhetstänk, där både materialens fotavtryck och kundupplevelsen är centralt.

Inredningen är till huvuddel skapad av återanvända material: golvet är av återanvänd ek, hyllor och hängare av återvunnet plexiglas och rostfritt stål. Även möbler, som den centrala kassadisken, är skapade av så kallad ”solid textile board” av återvunnen textil – huvudsakligen från bomull och ull.

– Vi vill ge våra kunder en upplevelse som överträffar deras förväntningar på vårt varumärke och ger en känsla av stil, kvalitet och lyx – samtidigt som vi utmanar oss själva att gå steget längre när det kommer till hållbarhet. Att utveckla och lansera konceptet här på vår hemmamarknad, i och med den uppdaterade NK Stockholm, är en självklarhet, säger Atul Midha, Global Retail Director på Eton.

Ny framställning av skjortorna

Nytt butikskoncept Eton Stockholm

Varumärket har även sett över hur man visar upp sina produkter i butik och gått ifrån det historiskt klassiska maneret med att presentera skjortor vikta. Fokus ligger istället på att ge kunderna tillgång till att uppleva produkternas kvalitet och detaljer i sin helhet och presenteras därför framförallt hängande på galge. 

Med vårt nya butikskoncept har vi tagit fasta på två saker: kundupplevelsen och våra värderingar. Vi har utmatat Etons DNA modern lyx och stil, och omdefinierat hur vi kan skapa en sådan upplevelse. Jag tror det här är nästa steg för den fysiska butiken, säger Sebastian Dollinger, Creative Director, på Eton.

ny butik Eton NK Stockholm

I samband med renoveringen av butiken lanserades även Eton online på NKs e-handel nk.se, där valda delar av butikens utbud även finns tillgängligt för kunder att beställa.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *