Nytt medeltidsöl från Medeltidsveckan

Medeltidsveckan och Barlingbo Bryggeri fortsätter sitt samarbete och lanserar nu en ny upplaga av Medeltidsöl. Upplagan som producerades 2015 blev uppskattad och sålde slut. Inför sommaren 2016 är det en ny karaktär på ölet.

Förra upplagan var väldigt kraftig och rökig, i år blir det en mer frisk karaktär, säger Medeltidsveckans marknadschef Patrik Björkander.

Medeltidsöl anno 2016 beskrivs som en sällskapsdryck med smak av malt, honung, äppelblommor och kryddor.

En nyhet i år är att Medeltidsöl även kommer att finnas som lättöl.

Det var något vi hade tankar på redan förra året och vi har även haft en efterfrågan från kunder om en lättöl, säger Patrik Björkander.

Medeltidsöl finns från och med i dag i Systembolagets sortiment. På Gotland, i Nynäshamn och Oskarshamn kommer den att finnas i det fasta sortimentet över sommaren. I övriga delar av landet tas den in beroende på efterfrågan och den finns i beställningssortimentet i hela landet. Medeltidsöl kommer även att säljas på krogar i Visby.

Medeltidsöl är ett hantverksöl producerat utan tillsatser i Barlingbo på Gotland.

Att samarbeta med en lokal producent som värnar om gamla traditioner i sin tillverkningsprocess känns både inspirerande och viktigt för oss, avslutar Patrik Björkander.

riddare

Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta och mest kända kulturevenemang. Sedan 32 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Evenemangen äger alltid rum under vecka 32, från söndag till söndag.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *