Nytt svenskt klockmärke utmanar klocknormerna

Det svenska designföretaget SÖNER har nu lanserat sitt unika herrur. SÖNER är grundat av entreprenören Freddie Palmgren. Bakom det nystartade Göteborgsföretaget ligger ett flerårigt utvecklingsarbete med målet att förena god design och hög kvalité till ett överkomligt pris. Namnet är en hyllning till grundarens båda söner.

Modellen heter Legacy och är en maskulin rektangulär klocka, där fasade sidor elegant ramar in en djupblå urtavla. Inspirationen är hämtad från art-deco periodens stilfulla armbandsur och är en del av en tydlig trend på klockmarknaden, den runda klocknormen håller på att brytas. Boetten är fräst ur ett solitt stycke rostfritt stål av högsta kvalitet och urtavlan skyddas av safirglas.

Baksidan är försiktigt välvd och sluter harmoniskt runt bärarens handled. Den guldpläterade versionen av Legacy har ett skikt av titan för att skydda den mjuka ädelmetallen.

Freddie Palmgren, grundare av SÖNER:

Jag vill bryta den runda klocktrenden och skapa något som sticker ut. Söner by Sweden kommer därför aldrig att designa en rund klocka. Inte heller kommer vi producera damklockor, Söner By Sweden är gjord för män.

Legacy finns i två grundmodeller, med klassisk eller romersk urtavla. Som tillval finns stålboett eller guldpläterad boett i borstat eller polerat utförande. Armbandet är svart äkta och vattentåligt läder med SÖNERs sigill präglat på remmen.

Urverket är ett japanskt precisionsverk av kvartstyp. Boetten sluter tätt ned till 50 meters tryck och är testat för simning. De självlysande visarna och urtavlan skyddas av ett repsäkert safirglas.

Legacy kostar från 1 465: – till 2 195: – SEK.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *