Nyttig och hälsosam mat från Linas Matkasse

linas matkasse

Linas Matkasse grundades 2008 har sedan dess erbjudit svenskarna ett brett utbud av måltider. Som kund hos Linas Matkasse kan du själv skräddarsy din matkasse. Det gör du genom att du varje vecka har möjligheten att välja bland mer än 50 olika rätter. Du har också möjlighet att kunna välja bland företagets färdigkomponerade matkassar.

Linas matkasse erbjuder flera varianter av sin färdigkomponerade matkasse:

✅ Enkelt och lättlagat: Om du vill spara tid och ta en genväg till en smaskig middag är detta matkassen för dig. Fungerar utmärkt för dig som har ont om tid. 

Klassiskt och inspirerande: Den här matkassen erbjuder den perfekta blandningen av inspirerande nya rätter och klassiska smaker. Gammalt möter nytt helt enkelt. 

Vegetariskt: Grönt är skönt brukar man säga och det gäller även i matväg. Om du vill undvika kött i din kost är det här valet för dig – du får hem alla ingredienser för att laga moderna och smakrika vegetariska rätter. 

✅ Barnfamlij: Barn kan vara en smula petiga med maten som bekant. Den här matkassen erbjuder bekanta och milda smaker som uppskattas av alla i familjen, även de små.

✅ Linas Express: Ibland hinner man inte med allt i en vardag som kan upplevas som hektisk. Den här matkassen erbjuder färre moment i köket och snabba genvägar till en god middag. De flesta rätterna är färdiga på 20 minuter.

Färska råvaror 

Genom Linas Matkasse kan du vara säker på att du alltid får hem lokala, goda råvaror som är färska och håller hög kvalitet. Exempelvis levererar man alltid svenskt kött, svensk kalkon och svensk kyckling. Undantag görs för regionala delikatesser likt prosciutto exempelvis. Du kan även vara säker på att du inte kommer få hem någon rödlistad fisk i din matkasse. Färska grönsaker ges alltid rejält med utrymme i matkassen och när möjligheten finns blir det ofta säsongsbetonade svenska grönsaker som hamnar på din tallrik. 

Unika recept

Alla recepten du kan välja mellan är framtagna av företagets egna “menyteam”. I detta team ingår bland annat måltidsekologer, nutritionister och utbildade kockar. Alla recept är justerade utifrån nordiska näringsrekommendationer och man har även planerat för minimalt med matsvinn. I varje matkasse får du ett menyblad som ger tips och erbjuder inspiration på goda rätter från mat-teman som är aktuella. Som grädde på moset har man spännande och återkommande kocksamarbeten med matprofiler som är omtyckta och välkända. Dessa kockar tar fram rätter som är unika för just Linas Matkasses kunder och som man kan klicka hem enkelt när man sätter samman sin egen veckomeny. 

Leverans till dörren

När du beställer en matkasse från Linas Matkasse levereras dessa alltid fraktfritt hela vägen fram till din dörr. Din leverans sker antingen varje vecka eller varannan vecka. Oftast levereras matkassarna på söndagar eller måndagar beroende på vilken dag du själv har valt samt var du bor. Dagen innan det är dags för din leverans får du ett textmeddelande som berättar vilken tid din leverans beräknas anlända. Detta är information som du även kan hitta på webbplatsen om du loggar in med dina användaruppgifter. 

Skräddarsy din matkasse

Dina val ska styra vad du äter. Linas Matkasse erbjuder dig möjligheten att skräddarsy dina måltider. Du kan bland annat välja mellan mer än 50 olika rätter varje vecka. Om du vill äta glutenfria maträtter eller laktosfria maträtter går det utmärkt. Det enda du behöver göra är att först välja vilken typ av matkasse du vill ha för att därefter plocka ut de rätter bland kategorierna som du tycker passar dig bäst. Kom ihåg att eventuella ändringar måste göras mellan sex och sju dagar innan leverans, beroende på när din matkasse anländer.

Påbörja en prenumeration

Första gången som du beställer en matkasse från Linas Matkasse påbörjas automatiskt en så kallad löpande prenumeration. I praktiken innebär detta att du varje vecka eller varannan vecka kommer att få hemleverans av dina varor. Tjänsten är inte bindande. Det innebär att du när som helst har möjlighet att avbryta din prenumeration. Du kan även byta rätter, byta till en annan matkasse eller hoppa över en vecka om du skulle vilja göra det. Det viktigaste att komma ihåg är att eventuella ändringar måste göras mellan sex och sju dagar innan leverans. Antalet dagar varierar och beror på om du har valt att få hem din matkasse på en söndag eller en måndag.

Läs mer på matkasse.se/linas.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *