Öka företagets tillväxt med SEO

nyttan med seo

Nästintill alla internetanvändare i Sverige använder idag Google för att söka efter information, produkter och lösningar. Vi gör i själva verket omkring 50–70 miljoner sökningar i Google dagligen. Om du vill få ditt företag att växa måste du få dessa människor att hitta till din sajt i precis rätt ögonblick. Det är här sökmotoroptimering kommer in i bilden. Här berättar SEO-företaget Topdog mer om hur SEO kan hjälpa ditt företag att växa.

Öka din synlighet och generera fler besökare

Människor vänder sig till sökmotorer för att få svar på alla möjliga frågor och lösa alla slags problem. Om din sajt syns i toppen av sökresultatet för rätt sökfrågor kommer den organiska trafiken till din sajt att öka. Undersökningar har visat att över hälften av alla klick går till de sajter som innehar de tre topplaceringarna i sökresultatet. Med hjälp av välplanerade SEO-åtgärder kan du alltså ranka bättre i sökresultatet och öka antalet besök till din sajt markant.

Få Googleanvändarna att lita på dig

Det första många tänker på när de ska dra igång en online-satsning är att köpa annonsplatser, men människor litar inte på annonser. En av de främsta fördelarna med SEO är du kan få människor att se ditt varumärke som mer trovärdigt och pålitligt genom att ranka högt i det organiska sökresultatet. Människor är vana vid att Google visar sajter med trovärdigt och relevant innehåll i toppen av sökresultatet. Så när de ser att din webbplats rankar bra är det mer troligt att de ser din webbplats som auktoritativ, trovärdig och pålitlig, vilket resulterar i att de gärna besöker den.

Nå rätt människor

Det bästa med SEO är inte bara att det genererar mer organisk trafik till företagets hemsida. Om det görs på rätt sätt gör den det möjligt för dig att nå de människor som är genuint intresserade av ditt företag och dina produkter eller tjänster. Du skriker alltså inte rakt ut i tomma intet och hoppas på att någon hör dig, utan talar direkt till dem som redan sitter bänkade och är intresserade av det du har att säga.

Öka varumärkeskännedomen

Eftersom effektivt SEO-arbete kan resultera i att fler ser ditt företag kommer allt fler att lära känna ditt varumärke. Ju oftare människor ser ditt varumärke i sökresultaten, desto mer bekant blir det för dem. Även om de inte klickar på din hemsida första gången de ser den i sökresultatet kommer de att känna igen din sajt nästa gång, och rätt som det är klickar de på den. Eftersom ditt företag är ”top of mind” kommer dessutom ytterligare marknadsföringsaktiviteter att påverkas positivt.

öka varumärkeskännedom med seo

SEO producerar långvarigt resultat

Innan du ger dig i kast med ditt SEO-projekt är det viktigt att förstå att sökmotoroptimering tar tid och du kanske inte ser resultatet av dina ansträngningar direkt. Men tappa inte tålamodet! Efter ett SEO-projekt kan din närvaro och synlighet vara i flera månader och år. Ju mer du anstränger dig, desto mer resultat får du.

Kostnadseffektivitet och lönsamhet

Alla sorters marknadsföringskampanjer kostar både tid och pengar oavsett om de sker online eller offline. Sökmotoroptimering är dock den mest kostnadseffektiva metoden du kan använda för att bygga upp ditt varumärke och öka företagets tillväxt. Det kommer visserligen att kosta dig en del i början, men dess långvariga resultat kommer med största sannolikhet resultera i att du spara pengar i framtiden. Med hjälp av SEO kommer ditt varumärke att vara synas på rätt plats vid rätt tillfälle där rätt människor befinner sig. Det gör att chansen att en konvertering sker ökar och ger dig avkastning på din investering.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *