Öl + glass = SorBeer

Alkoholfritt öl säljer som aldrig förr, och nu kommer storsäljaren Carlsberg Non Alco som glass. Ölglassen SorBeer har tagits fram i samarbete med glasstillverkaren StikkiNikki och har en smak av malt och syrlig citron. SorBeer kommer att serveras på samtliga StikkiNikki-caféer under sommaren, med premiär den 20 juni.

Trenden med alkoholfritt öl tog fart för 10 år sedan när Carlsberg Non Alcoholic lanserades i Sverige och försäljningen av alkoholfritt ökar för varje år. Inför tioårsjubileet av Carlsberg Non Alcoholic lanseras nu alltså SorBeer, en läskande sorbet som baseras på alkoholfritt öl.

Öl har blivit en populär dryck och smaksättare i allt från mat till desserter, så i sommar är den läskande ölglassen en given kombination. Med en SorBeer slipper glassälskande svenskar välja mellan öl och glass när de vill svalka sig i sommarvärmen, säger Karin Atterfors, Marknadschef för Carlsberg.

Carlsberg

SorBeer har baserats på Carlsberg Non Alcoholic, en alkoholfri lager med inslag av knäckebröd, honung och ­­­mandarin. Den somriga ölglassen har även fått en frisk touch av citron för att ge en smakrik balans mellan malt, syrlighet och sötma.

När man tillverkar glass är det bara fantasin som sätter gränser! Öl är en riktig hit som smaksättare i glass och ger en härligt maltig och fyllig smak. Som pricken över i:et har SorBeer också fått en syrlig touch av citron för att passa perfekt i sommarsolen, säger Nicole Emson, grundare av StikkiNikki och kreatören bakom receptet.

Varje år äter svenskarna nästan 10 liter glass per person[1], vilket gör oss till ett av de mest glassälskande länderna i Europa.

SorBeer med Carlsberg Non-Alcoholic av StikkiNikki 2

Receptet till SorBeer är framtaget av glasstillverkaren StikkiNikki, och glassen kommer att säljas från den 20 juni till 31 juli. SorBeer är även enkel att göra hemma.

Recept SorBeer

Ingredienser:

  • 500 g socker
  • 1100 ml (ca 3 flaskor) Carlsberg Non Alcoholic
  • 125 ml färsk citronjuice

Gör så här

  • Värm sockret med hälften av ölet i en kastrull på låg värme tills sockret det löst upp sig.
  • Addera resten av ölet till smeten.
  • Låt svalna i kylskåp. Blanda sedan ned citronjuicen när smeten är helt kall.
  • Häll smeten i en glassmaskin och kör tills glassen är klar (tar ca 20 minuter).

[1]Enl. Jordbruksverket
http://www2.jordbruksverket.se/download/18.7d09976314ed25cc1f6bd707/1438164110182/ra15_15.pdf

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *